Telge vann mot Mark

Söndag 16 februari 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Telge besegrade Mark med 73-67 i en match som Telge dominerade i första halvlek, men höll på att tappa i andra. 
 
Telge har nu 10 segrar - fem förluster. Värre för Mark som fick sin sjätte raka förlust och nu står på 3-12.
 
- De spelade bra i början, men när vi fick stopp på deras spel och kunde börja springa - då var vi bra. I andra halvlek behövde vi träna på de verkktyg vi jobbat med på träning och när de verktygen inte satt så kunde de göra 23 poäng i tredje. I den fjärde var det ingen bra basket, men det var viktigt att vi fick testa. Man måste våga prova nya verktyg, säger coach Viktor Bengtsson.  
  
 
Dara Taylor hade en bra match, med 24 poäng, sex returer och nio assist. Hon var också den som tod tillbaka Telge vid underläge i den första quartern och var ytterst bidragande vid rycket i den andra.
 
- Dara blir viktigare och viktigare för oss. Med henne ökar farten och vi får lättare in bollar till våra stora spelare. Men i andra blev hon lite trött och det får man förstå, säger Bengtsson 
 
Daras 24 var bäst i matchen. Närmast var Shaylen Burnett som gjorde 23.  
 
 
Matchen:
 
Mark gick fram till 13-6, med hjälp av sex poäng från Miranda Elebring. Då gjorde Telge 13-0 och där kom den första trean från Elin Lomgren och strax därpå en till från Peyton Whitted. Telge sköt 50% mot 35.
 
Ställningen efter första: 19-18 för Telge
 
Den andra quartern inleddes med tre raka lay-up från Sarah Toeaina. Därefter handlade det mycket om Dara Taylor, som efter den första halvleken skulle stå på 18 poäng. Men även Amanda Wikgerg och Hanna Sheikh
bidrog med treor, under den tid som Telge gjorde 24-2. Briggs och Elebring kunde snygga till siffrorna, innan Dara avslutade den första halvleken med en lay-up. Telge vann den andra quartern med 26-8, hade skjutit 53%, satt sju stycken treor och hade bara fyra turn-over. 
 
Ställningen i halvtid: 45-26 för Telge 
 
Cierra Johnson öppnade med fem poäng, innan Peyton Whitted gjorde två för Telge. Ellen Åström gjorde sina första poäng eter 4.01 - det var en trea som gav Telge en ledning med 20 poäng. Det såg ut att bli en enkel seger, men slarv gjorde att Mark kunde göra 8-0 under de sista 1.17. Mark vann också oerioden med 23-17. 
 
Ställningen inför avslutningen: 62-49 för Telge.
 
Peyton Whitted inledde med en lay-up och Sarah Toeaina såg till att Telge ledde med 15 poäng. Då kom 8-0 för Mark och spänning i matchen, vid 59-66. Då satte Peyton en hook som nog blev avgörande. Men det blev ändå Dara Taylor som säkrade segern via fyra stycken straffar. Matchen avslutades med en trea från Shaylen Burnett. Mark vann den sista quartern med 18-11.
Telge sköt 43 % mot 35. Hade nio treor mot sju. Mark vann returerna med 34-33, men hade också 22  turn-over. Telge hade 15.
 
Slutresultat: Mark-Telge 67-73 
 
Poäng hos Telge:
Dara Taylor 24, Sarah Toeaina 17, Peyton Whitted 15, Sofia Hägg 5, Ellen Åström 3, Hanna Sheikh 3, Elin Lomgren 3 och Amanda Wikberg 3. 
 
Poäng hos Mark:
Shaylen Burnett 23, Cierra Johnson 18, Dawn Briggs 11, Miranda Elebring 8, Stina Almqvist 5, Erica Iderstål 2 och Anna Golob 2.  
 
 
 
 
.  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget