Södertälje var representerat under BSBC

Torsdag 9 januari 2020

William Kermoury, Simon Malmkvist Scott, Tilde Månsson, Emilia Englund
William Kermoury, Simon Malmkvist Scott, Tilde Månsson, Emilia Englund

Baltic Sea Basketball Cup, BSBC, är en turnering som årligen arrangeras utav Estniska Basketbollförundet där de svenska U16 och U18 landslagen tar sig ann Estland, Lettland och Finland direkt efter årskiftet. Under denna upplaga av BSBC hade SBBK med fyra spelare och två coacher som först genomförde ett träningsläger i Södertälje i mellandagarna innan avresan den 2:a Januari gick till Tallin.

Emilia Englund och Tilde Månsson representerade DU16 som slutade tvåa i turneringen. Tilde blev inkallad efter att lägret i Södertälje var avklarat. Detta pga att en av de spelarna som skulle åka med till turneringen olyckligt skadade tummen vilket ledde till att Tilde kallades in. Väl på plats i Tallin vann Sverige första matchen mot Estland övertygande och följde upp det mot Lettland som sedan gick och vann turneringen. Avslutande dagen blev det en redig finnkamp mot Finland där Sverige tog kommandot från början och släppte aldrig taget. 
Emilia fick spela 17min per match och snittade ca: 5 poäng och 3,5 steals per match. 
Tilde, som kom in sent och inte hade tränat något med laget, fick spela 14min per match och snittade 5,5 poäng på sina spelade minuter. 

Telges assiterande Coach Joakim Lantto är Head Coach för DU16, vi gratulerar alla tre till fina prestationer under BSBC.

 

HU16 spelade William Kermoury, som till vardags tillhör Kings, tillsammans med Head Coach för turneringen Oliver Malekzadegan(coach i P04 och assisterande i Telge DU). Oliver som normalt sett är assisterande coach i HU16 fick rycka in när ordinarie Head Coach Torbjörn Gehrke blev kvar på hemmaplan där hans Jämtland spelade två matcher under lägret. 
William gjorde inget annat än att leverera under turneringen. 21min speltid per match tillsammans med att snitta 17,5 poäng, 6 returer och 3 steals. 
Stort grattis till både William och Oliver till guldet i BSBC.

 

Sist men inte minst fick Simon Malmkvist Scott chansen att spela för Sverige efter ett par skador som inträffade under lägret i Södertälje för HU18. Simon missade den första matchen i Tallin pga en Kingsmatch den 3:e Januari, men väl på plats fick Simon stort förtroende och spelade 21min per match där det blev ett snitt på 4 poäng och 5,5 returer. 

Dessvärre blev det en tung turnering för HU18 som förlorade alla matcher i Tallin.

Relaterade nyheter

Elitförberedande