Samuels resa från Drive In Basket till elitsattsning & prao

Tisdag 2 april 2019

Samuel Leke
Samuel Leke

Hej,

Jag heter Samuel Leke och jag är en ung basketspelaresom spelar för SBBK P04 EF. Jag började spela basket för ungefär två år sedanoch jag blivit förälskad i sporten ändå sen dess. Innan jag började i EF gickjag i ett Drive In lag (SBBK Modellen sponsrat av Scania) där var jag aldrigden bästa man jag vet att jag var alltid den som kämpade mest och det sa minaCoachar till mig (Alin och Florence).

 

Under sommaren 2018 bestämde jag mig för attträna varje dag under sommarlovet och det löna verkligen sig, när sommaren varslut kände jag mig som en ny person, jag bemästrade massor av moves och jaglyckades nå toppen på korgen för första gången men det viktigaste var att jagfick ett nytt tankesätt nästan som the mamba mentality fast jag var inte där änjag hade fortfarande en lång väg att gå. När sommaren var slut tog jag kontaktmed P04 coach Peter Boström och frågade om jag fick provträna hos dom och hansa ja. P04na hade fått en ny head coach vilket är Dick Degernäs; en tuff ochhelt fantastisk coach. Jag kör fortfarande för laget men jag har en lång vägatt gå.

 

Prao

Att praoa på SBBK är super roligt, jag harfått lära mig massor av saker på så kort tid.

Jag har också fått chansen att träna extremt mycket basket vilket känns superbra, jag har blivit mycket säkrare på mig själv.

 

Läroplanen med styrelsen

Under praon har jag också varit på olika möten. Jag varit på ett Läroplans Möte där vi har diskuterat vad SBBK kan förbättra och planer vad föreningen har för framtiden.

 

IdrottUtan Gränser

På mitt andra möte har vi prata med IUGrepresentanter, där pratade vi om olika projekt föreningen planer att göra isamarbete med IUG och hur vi kan få fler barn att bli intresserade av basket.

 

SISU – Sörmlands Idrottens Utbildningsförbund

Det sista mötet jag hade pratade vi med Sisu. En förening som hjälper Idrotts organisationer att locka fram
idrottsintresset i barn. På mötet pratade vi om hur vi kan förbättra samarbetet mellan olika idrottsföreningar och företag. Vi kom fram till att det är bättre att till exempel ha en stor idrottsfestival än att ha flera olika små.

 

SBBK är en underbar förening och jag hoppas verkligen att dom fortsätter göra det arbete de gör flera tiotals år framåt.

 

Mvh

Samuel 

 

 

Relaterade nyheter

Breddverksamheten