Utveckling utav Mentorskap och Utbildning för Unga Ledare

Onsdag 6 mars 2019

Unga Ledare – en stor del utav SBBK

SBBK har genom alla år haft en hel del Unga Ledare med i sina trupper som coachar, tränar och stöttar våra spelare på och utanför planen. Som förening har vi utbildat dem, försökt vägleda och hjälpa dem vidare med sina karriärer och gett dem ansvar för att växa. Många har fått mentorskap och vägledning i personlig form, en del har vi på BoU träffat väldigt sällan. Vi på SBBK BoU känner att det är dags att strukturera upp detta ännu mer för att verkligen kunna stötta varje individ på rätt sätt.

Utbildning och Mentorskap går hand ihand
Så SBBK BoU har tillsammans med SISU’s Linda Bengtsson och vår hedervärda gamla coachlegend Anders Eklind börjat utforma ett program för just Unga Ledare: där utbildning och mentorskap går hand i hand. Där den ena delen slutar, tar den andra vid. SBBK vänder sig just nu till sina samarbetspartner för hjälp utav finansering.

 

Mentorskap
Vad är en mentor och vad innebär mentorskap? För SBBK innebär Mentorskap en ömsesidig, långvarig relation som ska hjälpa en Ung Ledare vidare med sin kompetensutveckling som ledare och tränare för sitt lag. Den Unga Ledare ska få ta del utav nya perspektiv, få bättre självförtroende, känna personlig utveckling, kunskapsutveckling och lära sig att analysera sitt ledarskap. Med en mentor som Anders Eklind vet vi att våra Unga Ledare kommer få en förebild som är tydlig, kan ge råd, nätverka och leda.

 

Utbildning

SISU hjälper oss med en utbildning på 2-3 träffar i början utav säsong 2019-20 där våra Unga Ledare kommer att få gå igenom följande punkter fast på sin nivå:
-Träningsplanering

-Säsongplanering

-Motivationsklimat

-Prestationsmiljöer

-Grundrörelser

-Holistisktperspektiv på spelaren

…samt en praktisk del där de får input på sitt ledarskap på planen.


#AndersForPresident

Anders kommer att vara med och följa den här utbildningen från start tillsammans med våra Unga Ledare och arbeta med att bygga en relation till varje person. Sedan kommer han tillsammans med var och en sätt upp mål, behov, diskutera utveckling och tidsramar för hur de ska arbeta tillsammans och när utvärderingen ska göras.

SBBK BoU vill tacka Anders för vad han alltid har gjort för vår Sköna Grönaklubb. Som Breddcoach var han ovärderlig, som åskådare tillhör han den trognaste skaran och som spelare en erkänd krigare. Det ska bli spännande att följa Anders nya kapitel och vart det kan föra oss som klubb i framtiden.

Till alla era Unga Ledare där ute som jobbar för fullt – hör av er till Jeanette om ni är nyfikna på vad som pågår. Annars kommer mer information inomen snar framtid i er inbox.

 

Om du som samarbetspartner eller sponsor vill vara med och göra detta till en verklighet maila eller ring Jeanette.


In hoops,

Jeanette
Email:
jeanette.johansson@sbbk.se
Mobil nr: 070231-1332

 

 

Relaterade nyheter

Breddverksamheten