Praogänget scoutar motståndet inför Telges EuroCup match

Torsdag 29 november 2018

Scouting med Telges Coach Jocke

Igår visade Lantto oss ett scouting program och sa även vad scouting är. Tack för tuppluren Jocke:)

 

Scouting ärnågot man använder sig av när man vill se hur motståndarna spelar och hur manska spela mot dom, kolla efter motståndarnas svagheter.  Sideline är ett dataprogram många använder.  Man kan klippa ut både bra och dåliga sakerman gjort under en match. Man kan också skriva en tabell på vad procenten är påolika avslut av spelarna. Sedan kan man använda sig av klippen för att se varför en situation blev som den blev.

 

Med hjälp av Sideline kan man se hur motståndarna rör sig och reagerar vid olikasituationer, t.ex i screen situationer, hur bra procent motståndarna har på 3poch 2p, hur defense rör sig vid en attack och hur dom rör sig i anfall. Att scouta en match kan ta upp till 6 timmar beroenda på hur noggrann man är.

 

Vi tror att Telge har en stor fördel av att få se olika situationer i detalj. Vi tror det för att dom får se vad som behövs för att vinna matchen. Innan man hade dataprogram tror vi att man kollade på matcher live och använde sig av VOS. Vi tycker att scouting är ett smart sätt att förbereda sig inför match men att det taralldeles för lång tid.

 

Creeeeed till Lanttooooooooooooooo!!!

Relaterade nyheter

Breddverksamheten