Praogänget: hållt PR-basketlektioner, organiserat och haft möte på Scania

Tisdag 27 november 2018

Idag har vi städat förrådet i Täljehallen och rensat i lådorna. Efter vi hade städat klart åt vi lunch tillsammans. Därefter åkte vi till viksbergsskolan och hade en basket lektion men åk 1. Barnen  var väldigt pratglada och ville prata mycket om sig själva. Alla barnen var väldigt duktiga, kanske Sbbks framtida nyckelspelare. Sedan åkte vi  till Scania för att följa med Jeanette på ett möte. Till sist tog vi vår vackra, krativa , snygga och fantastiska bild som finns på laget.se.
 
Leah
Man ska inte vara arg, sträng osv mot barnen utan ha en bra ton, prata och skratta med barnen. Man behöver inte anstränga sin talförmåga utan prata en lite lättare svenska. Barnen förstår oftast mer då. Många barn gick inte på en sport och det är därför jag tycker att det är bra med 2 gratis pass. Barnen får testa något nytt och vem vet de kanske har en stor talang. När barnen får kolla på basketmatcher känner de energi från läktaren och tittar på riktigt bra basket., då kanske basketintresset ploppar upp.
 
Emilia
Det jag tycker är viktigast är att peppa barnen men samtidigt säga vad dom kan göra bättre. Men även säga att dom inte ska ge upp. När man pratar med barnen ska man ha en bra tonart men inte vara för snäll. Jag tycker det är super bra att ge barnen gratisträningar för att dom ska få känna på hur det är att spela i ett lag. Det är även bra att barnen får en familjebiljetten för att dom ska få feedback  och peppning av föräldrarna att börja tillexempel börja spela basket.
 
Alva
Det är viktigt att ha en bra ton och peppa barnen så att dom vill fortsätta och bli bättre och inte ger upp. När barnen är så små som dom var kan man prata lugnt och försöka hjälpa istället för att skrika och låta irriterad. Genom  att ge 2 gratis träningar från man dit barnen och föräldrarna slipper betala en medlemsavgift utan att veta om barnet tycker det är kul. En gratis biljett kan göra att barn väljer att komma och kolla på bra basket. Genom att kolla på bra basket kan man se hur bra man kan bli och får ett mål. Det väcker också ett basketintresse.
 
Scania mötet ang SBBK Modellen
...Jeanette som skriver...
Imorgon kommer tjejerna att få skriva om SBBK Modellen och vad Scania gör för att stötta klubben i dess arbete att nå ungdomar som ej är med i föreningslivet utav en eller annan anledning.

Fortsätt att följa Praogänget här på laget.se och www.sbbk.se samt på vår Facebook sida Södertälje basketbollklubb.

Relaterade nyheter

Breddverksamheten