Tränarintervju

Tisdag 20 februari 2018

Varför började du som tränare?
Den dåvarande tränaren i min dotters lag skulle sluta och jag fick då frågan om att bli tränare. Då dottern älskar att spela basket kändes det viktigt att hon kunde få fortsätta med det.
Jag har också varit tränare i min ungdom och har under åren längtat tillbaka till det, men inte tagit steget. Det passade därför perfekt och det kändes som en självklarhet att ställa upp! :)

Hur länge har du varit tränare?
Vårt lag har två coacher och till sommaren har vi varit tränare i 1 år.

Vad är det roligaste med att vara tränare?
Att få se spelarna ha roligt och utvecklas på så många olika plan. Och att själv få lira basket förstås :)

Vad tycker du kännetecknar en bra tränare?
Jag tycker att en bra tränare bör ha förmågan att se alla spelares olika kvalitéer och få dem att vilja fortsätta utvecklas, även när det känns lite tråkigt och motigt.
Också att klara av att individanpassa samtidigt som en jobbar med hela lagets utveckling. Och givetvis att kunna ha roligt och bjuda på sig själv :)

Har du några tips till andra tränare?
Ha roligt och var personlig! Och våga göra annat när det behövs, ibland kanske en träning inte alls blir som du planerat för att spelarna inte vill eller kan just den dagen. Då kanske du får sitta och samtala med spelarna en hel träning istället - eller bjuda på pepparkakor och klä ut dig till lucia :)

Vad är det bästa med basket?
Allt! :) Basket ger energi och positivet! Att spela basket innebär att du få ett sammanhang att tillhöra, något att se fram emot varje vecka! Du får använda din kropp och din hjärna till max för att kunna utveckla dig själv, både individuellt och i grupp. Och det är bara så himla roligt! :)

Vi tackar Magdalen för intervjun och önskar henne och Lions lycka till under avslutningen av säsongen.

Relaterade nyheter

Breddverksamheten