Meriterad landslagstrio klar för kommande säsong

Onsdag 25 maj 2022

Foto: SBBF
Foto: SBBF

SBBK har det stora nöjet att välkomna de tre svenska landslagsstjärnorna Louice ”Lollo” Halvarsson, Elin Eldebrink och Frida Eldebrink som har skrivit på ett varsitt tvåårskontrakt inför kommande säsong. 33-åriga Halvarsson kommer senast från spel i den franska klubben Tarbes, 34-åriga Elin Eldebrink från franska Bourges och Frida Eldebrink från spanska Girona.

 

SBBK är moderklubben för dem alla tre och nu återvänder de dit allt började med siktet inställt på att ta SM-guld. Det är något de aldrig har gjort tillsammans i Södertälje, trots sina framgångsrika internationella karriärer såväl som i landslaget.

 

SBBK:s head coach Jesper Sundberg ger sin syn på betydelsen av trions val att återvända till klubben och återta plats i truppen:  

 

– En bärande stomme av högsta kvalitet som vi kan bygga spelet runt. Tre spelare på högsta Europanivå som tagit det svenska landslaget till stora framgångar de senaste tio åren.

 

– Elin är en smart point guard och spelfördelare som gör sina medspelare bättre. Mycket av det offensiva spelet kommer starta genom henne.

 

– Lollo är en insidespelare med bra skott från distans. Hon kommer sätta mycket press på ringen för att avsluta själv samt öppna upp ytor för sina medspelare.

 

– Frida är en scorer. En spelare som kommer skapa övertag åt laget genom olika situationer med och utan boll.

 

Förutom dessa tre klasspelare är även Klara Lundquist, Matilda Claesson, Edessa Noyan, Emilia Englund och Josefine Enander klara inför kommande säsong, som än så länge ser lovande ut – minst sagt.

 

Länk till presentation av de tre nya spelarnahttps://youtu.be/DEDrJVEpSWg

  

Kontakt:

Johan Strömwall, klubbdirektör SBBK

+46 70 767 77 94

johan.stromwall@sbbk.se

 

Jesper Sundberg, head coach SBBK Damlaget

+46 70 988 65 36

jesper.sundberg@sbbk.se

 


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget