Semi 5 i Östersund i morgon kväll

Lördag 16 april 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
På söndag kväll spelas den femte matchen i semifinalserien i bäst av sju mellan SBBK och Jämtland Basket i Östersund. Efter Jämtlands vinst i Täljehallen i torsdags har lagen varsin bortaseger och ställningen är utjämnad till 2-2. Det innebär att det lag som vinner i morgon skaffar sig seriens första matchboll. 
 
Semifinalmatcherna har hittills haft väldigt olika karaktär och svängt till båda lagens fördel. Senast var det Jämtland som kom ut med störst beslutsamhet och såg till att matchen anpassades efter egna preferenser och dessförinnan gjorde SBBK detsamma. Och just eftersom vinst och förlust ofta växlar mycket mellan lagen under slutspel är det av extra stor vikt att snabbt kunna nollställa sig mentalt mellan matcherna, som spelas gång på gång mot samma motståndare. 
 
– Jag har suttit efter matcherna och sagt att vi tar med oss den goda känslan och sen så blir det ändå att man förlorar och vinner varannan match. Vi måste glömma det här, ny match, nytt liv, fokusera på rätt saker, ta hand om kropparna, se till att så många är så friska som möjligt, försöka få energi av vår publik där uppe. Och oavsett hur det går är vi här (i Täljehallen) på onsdag, sade Jämtlands head coach Adnan Chuk på presskonferensen i torsdags.
 
Även SBBK:s head coach Ludwig Degernäs belyste betydelsen av den mentala delen:
 
– Det är så när man är professionell i sin idrott, då är det viktigt att man håller sig till rutiner. Om man vinner får man inte sväva och om man förlorar får man inte tappa huvet. Det gäller att man fortsätter göra de saker man gjort under hela säsongen. Och sen åka upp dit, det är en jättefin publik där uppe, det kommer vara bra tempo, det är bara att fortsätta, 2-2, tre fajter kvar.   
  

Matcherna spelas i formatet B-B-H-H-B-H-B (ur SBBK:s perspektiv) enligt nedan:

Torsdag 7 april 19:34 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Lördag 9 april 20:04 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Tisdag 12 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Torsdag 14 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Söndag 17 april 20:04 Östersunds Sporthall: Semifinal 5:7: Jämtland - Södertälje (sblplay.se)

Onsdag 20 april 19:04 Täljehallen: Semifinal 6:7: Södertälje - Jämtland (ev.) (sblplay.se)

Lördag 23 april 20:04 Östersunds Sporthall (ev.) Semifinal 7:7: Jämtland - Södertälje (ev.) (sblplay.se)


Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget