Semi 3 i Täljehallen: "Jag hoppas verkligen att folk kommer vilja stötta oss"

Måndag 11 april 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Ställningen är 1-1 i semifinalserien i bäst av sju mellan SBBK och Jämtland Basket efter att de två första matcherna har spelats i Östersund. Nu vänder serien till Södertälje, där de kommande två spelas i morgon tisdag och på torsdag.

Som så ofta i slutspel var de två matcherna av väldigt olika karaktär, där SBBK hade kontrollen i den första och Jämtland i den andra. Att SBBK lyckades vinna en på bortaplan ger bra förutsättningar för en extra lång och spännande serie.

Lagkapten Martin Pahlmblad, vars insats har varit betydande i båda matcherna, gav sin analys till SBL Play efter förlusten i lördags:  

– En otroligt dålig start från oss där vi låter dem komma in i matchen alldeles för enkelt, sen gräver oss en ganska djup grav att klättra upp från. Men jag tycker ändå vi ger oss själva chansen att komma tillbaka in i matchen. Vi kanske är två skott från att verkligen få dem lite nervösa och kunna knipa en till där, men vi kom hit för att få hemmaplansfördel och vi har vunnit en match. Nu är det hemmaplansfördel för oss och hem och vinna två.

I motståndarlaget var tongångarna naturligtvis desto mer positiva och Chase Harler, som gjorde en stark försvarsinsats på bland annat Trey Freeman, berättade efteråt om skillnaden i prestation, jämfört med den första matchen:

– Antagligen att vi sprang i transition mer, vi vill springa upp och ner, vi sa att vi skulle göra det i den första matchen, vi gjorde det ibland, men under 40 minuter gjorde vi det mer konsekvent i den senaste. Det är en lång serie och vi hade velat vinna den första, men det är vad det är, vi kommer att komma ut med samma energi och förhoppningsvis kan vi vinna match 3.  

Jämtland Basket har starkt stöd i sin hemmapublik som är både högljudd och engagerad, vilket är av extra stor betydelse i slutspelstider när mycket står på spel. När SBBK nu har privilegiet att spela två matcher i rad i Täljehallen hoppas Pahlmblad på starkt hemmastöd, som det ändå brukar kunna vara när det gäller, trots svalare intresse i grundserien:

– Det hoppas jag verkligen, det har varit ganska tomt i Täljehallen den här säsongen. Så jag hoppas verkligen att det kan bli en uppslutning där och att folk kommer att vilja stötta oss. Men vi litar på vårt lag, det är det enda vi behöver för att kunna vinna. Och jag är helt säker på, vi har otroligt bra känsla i laget, även nu när vi ligger under med 20 så klappar alla om varandra, upp med huvet och sen så åker vi hem och tar två där.

Matcherna spelas i formatet B-B-H-H-B-H-B (ur SBBK:s perspektiv) enligt nedan:

Torsdag 7 april 19:34 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Lördag 9 april 20:04 Östersunds Sporthall: Jämtland Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)

Tisdag 12 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Torsdag 14 april 18:04 Täljehallen: Södertälje BBK - Jämtland Basket (sblplay.se)

Söndag 17 april 20:04 Östersunds Sporthall (information finns inte i SBL Play än)

Onsdag 20 april 19:04 Täljehallen (ev.)

Lördag 23 april 20:04 Östersunds Sporthall (ev.)


Lina Agnemar  

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget