Chans till avancemang efter seger i kväll

Måndag 28 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Den tredje kvartsfinalmatchen mellan SBBK och Nässjö Basket blev även den jämn, men under den sista delen av matchen kopplade hemmalaget grepp och vann med 90-69. Poängbäst blev Craig Lecesne, 23, och i SBBK Anton Gaddefors, 20. Den fjärde kvartsfinalmatchen spelas i Nässjö på torsdag, då SBBK vid vinst går vidare till semifinal.  


– Det var jämnare match än så (apropå resultatet) i dag, två bra lag, jag tycker det var en bra slutspelsmatch, den väger fram och tillbaka hela tiden. Men på nåt sätt tycker jag att vi har kontroll över tempot en stor del av matchen och det är jag glad över. Offensivt så rör vi bollen mycket bättre i dag än i förra matchen. Fortfarande kan vi göra det bättre och det är nåt vi måste kolla på video och analysera och vara redo för nästa fajt, sade SBBK:s head coach Ludwig Degernäs efteråt. 

 

Nässjö inledde med aggressivt försvar och gjorde det svårt för hemmalaget att komma till avslut. Efter några minuter hittade SBBK bättre rytm och övertog snart ledningen som behölls genom hela quartern. Ett par steals gjorde att SBBK tillfälligt utökade ledningen i inledningen av q2, men blev därefter lite stillastående vilket motståndarna inte var sena att dra nytta av. Inte minst Daniel Hansson, som hade en fantastisk utdelning från trepoängslinjen under matchens första halva. Quartern som helhet blev helt jämn (26-26) vilket innebar att SBBK ledde med 48-40 i halvtid.  


– Jag tycker först och främst: de spelade väldigt bra. De hittade öppna skott, Hansson satte fem av sex treor i första halvlek och det gav dem självförtroende, sade Dino Pita, som själv bidrog med nio poäng, två assists, en steal och en retur.   


– Jag tycker att vi inte gjorde ett tillräckligt bra jobb på Hansson i första halvlek, han har 16 poäng, men i andra halvlek fem poäng, det tycker jag om att se, kommenterade Degernäs 


Lagen fortsatte följas åt efter halvtidsvilan. Craig Lecesne och Abdou Medjedoub steppade upp när Keenan Gumbs och Dartaye Ruffin förpassades till bänken med fyra fouls var. Inför de sista tio minuterna hade hemmalagets ledning krympt till fem poäng.   


– Det är självklart att de har en kort rotation och om man tittar på lagfoulsen så har vi fler fouls än dem totalt. Vi vill attackera de två spelarna (Gumbs och Ruffin) och vi lyckades med det. Det är viktigt att vi följer game plan och har tålamod i vårt offensiva spel, sade Degernäs.   


Ett momentum såg ut att kunna infinna sig halvvägs in i den sista quartern, när SBBK hade skaffat sig en elvapoängsledning efter en betydande nivåhöjning.  


– Det var ju framför allt publiken, 1 700 eller vad det var här i Täljehallen, det är mycket lättare att spela, det är ju så. De har många nere i Nässjö, det ger alltid en extrakick när publiken blir med, förklarade Pita.    


Att Wesley Alcegaire dessutom blev utfoulad två och en halv minuter in i q4 var inte vad gästerna behövde. Successivt säkrade hemmalaget segern och leder därmed med 2-1 inför torsdag.  


– Jag tycker att i andra halvlek kontrollerade vi det lite bättre, vi kontrollerade Gumbs, vi kontrollerade Ruffin, och sen hamnade de i foulproblem för en av deras viktigaste spelare: nummer 1, Alcegaire. Så att allt det där, det hjälper oss. Sen spelar de ju stora minuter på deras fem spelare, så ju längre vi kan hålla i det under matchen så kommer de bli trötta till slut och det var det som hände, sade Pita 


SBL, kvartsfinal 3:5, SBBK - Nässjö Basket 90-69 

(22-14), (26-26), (18-21), (24-8) 


Poäng i SBBK: Anton Gaddefors 20, Trey Freeman 19, Jeffrey Crockett 17, Dino Pita 9, Galin Smith 8, Alexander Lindqvist 7, Martin Pahlmblad 5,Lazar Radosavljevic 3, Leo Halling-Ibo 2 


Poäng i Nässjö: Craig Lecesne 23, Daniel Hansson 21, Keenan Gumbs 9, Abdou Medjedoub 9,Dartaye Ruffin 5, Wesley Alcegaire 2  

 


 Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget