Fri entré när kvartsfinalserien vänder tillbaka till Täljehallen

Söndag 27 mars 2022

Foto: Snapshotmedia
Foto: Snapshotmedia

1-1 står det i kvartsfinalserien mellan SBBK och Nässjö Basket efter SBBK:s knappa tvåpoängsförlust på bortaplan i lördags. Redan i morgon möts lagen på nytt, när serien vänder tillbaka till Täljehallen. 

 

SBBK hade naturligtvis gärna velat kunna stänga serien på hemmaplan på måndag, men gårdagens resultat innebär att det blir minst en fjärde kvartsfinalmatch i Nässjö. Att Zachary Charles var tillbaka i lördags var viktigt för Nässjös rotation som är märkbart kort. Craig Lecesne, som förmodligen inte var helt nöjd med insatsen i den första matchen och kanske inte heller fullt ut i match 2, fick ändå viss upprättelse genom att sätta två viktiga poäng när bara sekunder återstod av matchen. 

 

Nässjös Daniel Hansson summerade insatsen, inklusive Lecesnes matchvinnande layup, till SBL Play efter matchen:

 

– Vi jobbar oss tillbaks från ett litet underläge i fjärde, jobbar hårt i försvar, får några viktiga stops och kan vinna matchen, så jag är nöjd. Alla var redo att sätta sista skottet, men nu var det han (Lecesne) som fick göra det och det gick bra. Det kändes ändå som att vi hade energi hela matchen till skillnad från första kvartsfinalen. Vi tappade lite energi där, vi var trötta, men nu orkade vi hela vägen. 

 

På måndag är det en så kallad 1-kronasmatch i Täljehallen, vilket innebär fri entré, godisregn och utlottning av priser, så förhoppningsvis sluter många upp bakom SBBK. Dessutom kommer självaste Vedran Bosnic på besök, enligt SBBK:s head coach Ludwig Degernäs: 

 

– Han skickade mig ett sms här och sa att han och barnen kommer till matchen. Eftersom det är den här gratismatchen hoppas jag att det kommer lite folk och att alla sluter upp och kommer till Täljehallen och supportar våra SBBK-grabbar. 

 

Matchen spelas 19:04 måndag 28 mars i Täljehallen. Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher: H-B-H-B-H, med start i Täljehallen kl. 19:04 onsdag 23 mars. Ställningen är nu 1-1. Matchen kan även ses på: https://www.sblplay.se/livestream/s-sodertalje-lag-whel5p


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget