Kvartsfinalmatch 2 på bortaplan

Fredag 25 mars 2022

Foto: Snapshotmedia
Foto: Snapshotmedia

På lördag är det dags för den andra kvartsfinalmatchen i bäst av fem mellan SBBK och Nässjö Basket, den här gången i Nässjö. Den första matchen spelades i onsdags och vanns av SBBK med 78-64.

En gedigen försvarsinsats och stark returtagning var två nycklar till segern senast. De två nyckelspelarna Craig Lecesne och Keenan Gumbs begränsades betydligt och fick lägga mycket energi på att hitta lägen för att komma till avslut. Mer svårstoppad var Wesley Alcegaire, som gjorde en double-double och sköt 5/8 från trepoängslinjen. Att Jordan Peltier inte spelade gjorde att lagets förstafemma fick gå extra tunga minuter: alla spelade över 30 minuter.

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek defensivt och sen så lyckas vi täppa till, helt enkelt. De gör 64 poäng och då tror jag vi har en bra chans att vinna alla matcher. Vi måste fortsätta kämpa i försvar. Med det här laget kommer offense att lösa sig, i dag var det jag som fick lite släpp och i nästa match kommer det vara nån annan, det är en av våra styrkor. De är väldigt fysiska och vi står upp bra mot det i dag defensivt. Och framför allt: om vi vinner returtagningen kommer vi att vinna, sade SBBK:s Anton Gaddefors, som stack ut i statistiken med 29 poäng, sju returer, tre steals och två blockar.

SBBK vann returtagningen med 42-40 varav Jaye Crockett stod för 16, vilket var extra viktigt eftersom Lazar Radosavljevic bara spelade 3:10 på grund av sin knäkänning.

SBBK:s headcoach Ludwig Degernäs var nöjd med både vinsten och prestationen, men har inga illusioner om vad som väntar på bortaplan:

– Skönt med vinst så klart, det var det vi ville göra: vinna på hemmaplan. Jag tycker tempot i matchen passar oss ganska bra, det är ett ganska lågt tempo och det är perfekt, det var våran game plan och det tycker jag om där ute. Jag tycker vi kontrollerar en stor del av matchen.

– Vi måste bara fortsätta, vi håller dem på 64 poäng, det är låga siffror. Det är såna här matcher jag tycker om och de passar oss bra. Nu är den stora utmaningen att göra det igen där nere i Nässjö, vi har torskat två matcher där nere, det gäller att vi har en bra resa ner, det gäller att spelarna får rätt uppladdning och är redo att spela. Det är en tajt kvartsfinalserie, det är två bra lag, så det är bara att knipa en där nere.  

Uppkast 18:04 i Nässjö Sporthall lördag 26 mars. Matchen kan ses på: Nässjö Basket - Södertälje BBK (sblplay.se)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget