Säsongsavslutning mot Eos i Täljehallen

Lördag 19 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon söndag tar SBBK emot IK Eos i Täljehallen. SBBK och Eos har tillhört lagen som den senaste tiden konkurrerat om den sista slutspelsplatsen, men sedan Högsbo Basket säkrade åttondeplatsen blir det här säsongens sista match för både SBBK och Eos. I lagens tidigare möte i Täljehallen i början av säsongen vann Eos.

 

I SBBK:s senaste match mot Östersund Basket blev det åttapoängsförlust i en match som hemmalaget kontrollerade under den större delen av tiden. Positivt var att Edessa Noyan gjorde sin förmodligen starkaste insats under säsongen och var i det närmaste ostoppbar med sina 23 poäng, tio returer och en block. Unga Noyan liknar mer och mer en seniorspelare trots att hon inte ens har fyllt 18 år än, med fint spelsinne, bra fysik och utvecklat rörelsemönster.

 

Samma dag som SBBK förlorade mot Östersund vann Eos mot Borås Basket, men då var slutspelsplatsen redan utom räckhåll. Eos bygger mycket av sitt spel på amerikanskorna Doniyah Cliney och Jayde Christopher. Med sina 18.8 poäng per match är Cliney ligans femte bästa och Christopher toppar ligan med 7.0 assists per match. Andra spelare att hålla ögonen på är danskan Laura Ziegler och finskan Silja Viita, som båda representerade sina respektive landslag i EM-kvalet senast.   

 

Med tanke på SBBK:s nivåhöjning efter nyår är det nog rättvist att säga att laget rent formmässigt borde vara rankat högre i tabellen än sin elfteplats. Men de inledande sju förlusterna var oväntade och tuffa, inte minst ur ett mentalt perspektiv och gav ingen marginal för de tre senaste raka förlusterna när slutspelsplatsen stod på spel. För SBBK är det viktigt att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket för att inte riskera problem inför kommande säsong och ur det perspektivet skulle en vinst i morgon vara välkommen.

 

Uppkast 15:00 söndag 20 mars i Täljehallen. Matchen kan också ses på: https://solidsport.com/sodertaljebbk-dam/games/g/dt9wfu1r


Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget