Näst sista grundseriematchen i Östersund

Tisdag 15 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter den tuffa enpoängsförlusten mot A3 Basket Umeå i lördags förbereder sig SBBK för nästa uppgift: att möta Östersund Basket på bortaplan i morgon. Årets upplaga av Östersund tillhör SBL:s toppskikt, så det är en riktig utmaning som SBBK ställs inför.

– Onsdag borta mot Östersund, tuff match mot ett av topp tre-lagen. Vi hade en siffermässigt jämn match senast i början av året, men de dominerade den matchen. Men det ska bli skoj, vi vill spela matcher, tycker det är kul att spela matcher nu. Vi vet att det är en jämn serie och varje match är superviktig, både där uppe och där nere (i tabellen), säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg.

Den senaste förlusten mot A3 var dock tyvärr ett steg ifrån den hägrande slutspelsplatsen. Laget måste nu inte bara vinna de båda återstående matcherna utan är också beroende av hur det går för de två lagen ovanför i tabellen, Uppsala Basket och IK Eos. Det råder inget tvivel om att SBBK har gjort en rejäl nivåhöjning sedan årsskiftet, men om det räcker till slutspel återstår att se.

Östersund har hittills vunnit 17 matcher och förlorat sju och har fortfarande en chans att överta andraplatsen från Norrköping Dolphins. Viktiga spelare är bland annat Mehryn Kraker (18.4 poäng, 6.9 returer och 3.8 assists per match), Elena Popkey (16.3 poäng, 7.7 returer och 4.9 assists) och den svenska guarden Danielle Elvbo. Laget består även av ett gäng duktiga svenska spelare, exempelvis Elsa Paulsson Glantz, Moa Lundkvist och Neramou Jeng.  

Mycket står på spel för SBBK, som behöver maximera sina chanser att nå slutspel och för Östersunds del handlar det om att skaffa sig så bra placering som möjligt i tabellen inför slutspelet. Matchen spelas kl. 19:00 i Östersunds Sporthall onsdag 16 mars och kan även ses på: Östersunds Basketklubb - Södertälje Basketbollklubb - Östersund Basket Dam (solidsport.com)


 Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget