SBBK vann klart mot Borås

Tisdag 8 mars 2022

SBBK kom tillbaka efter förlusten senast och slog Borås med övertygande 89-62. 
     
Till dagens match hade Dino Pita fått klartecken att spela, men fortfarande saknades Anton Gaddefors, William Kermoury och Jonathan Person.  
 
Dino var som sagt tillbaka och bidrog med 15 nyttiga minuter, men det var Jaye Crocket som imponerade mest
med en ny dubbel dubbel - 21 poäng och 15 returer. 
 
Men SBBK dominerade matchen och fick bestämma tempot. Borås fick inte alls till det i sitt anfallsspel och försvaret var heller inte av bästa märke. 
 
William Gutenius och Fredrik Andersson var de boråsare som kunde hota. Skyler Flatten sköt i en trea direkt, men var därefter anonym, liksom Siyani Chambers. Lite talande för Borås denna kväll var att Elyjah Goss gjorde sin enda poäng i matchen när det återstod 1.51. Goss spelade ändå nästan 25 minuter. 
 
Efter att Lazar Radosaljevic sänkt en trea i slutet av den tredje perioden, kändes det som om matchen redan var avgjord.  
 
Alexander Lindqvist fortsatte att producera, han hade nu 19 poäng och kapten Pahlmblad landade på 14. Nära dubbel dubbel för Galin Smith som hade nio poäng och 12 returer. 
 
Coach Ludwig Degernäs efter matchen: 
 
- En solid match. Starten var så där, men en bra reaktion efter fem minuter och då började vi spela defence som jag vill. Nyckeln är defence och att hålla Borås på 62 poäng är jag nöjd med. Offensivt rör vi bollen bra och hittar våra skyttar, just hur vi delar bollen är viktigt.  Om vi vill vara med och fightas är defence nummer ett. Det andra är att spela lagbasket. Jag gillade Alexander Lindqvist, jag tycker att han visade jättefin attityd och spelade varje possession till 100%. Nu är det tre matcher kvar av grundserien och det är tre matcher att ta vara på och fortsätta utveckla laget, säger "Ludde". 
 
SBBK har nu 18 vinster och 11 förluster, medan Borås har 13 vinster och 15 förluster. 
 
I övrigt ikväll: 
Köping-Jämtland 70-82
Umeå-Nässjö 76-84.  
 
SBBK är fortsatt fyra poäng bakom Jämtland, som är trea i tabellen. Tre matcher återstår.  
 
 
Matchen i korthet: 
 
SBBK startade med Trey, Martin, Jaye, Alex och Leonard Halling.  
 
 
Skyler Flatten sänkte en trea och William Gutenius kom med 2+1 och så var det 0-6, innan Jaye Crockett gjorde SBBK:s första poäng. När Chambers sköt i två straffkast till boråsledning 14-8, hade Leonard Halling redan tre foul. Men Alex, som startat SBBK:s trepoängsskytte sköt i en till och Martin och Lazar bidrog med detsamma. Lazar var också den som gav SBBK ledningen för första gången i matchen, vid 17-15 och då var det 2.11 kvar. SBBK behöll sedan övertaget och Alex gjorde sina åttonde poäng till 22-18 och det var också resultatet efter den första perioden. En period som spelades i ett för SBBK tacksamt tempo, medan Borås säkert hade önskat annat. 
 

Dino var tillbaka och det var han som startade den andra perioden med en trea. Men Borås kom ikapp vid 26 lika och då tog coach Degernäs time-out. Efter den gjorde Jaye fem raka poäng. Fredrik Andersson sänkte två stycken treor från samma läge till vänster, men däremellan tog Galin Smith offensiv retur och dunkade i två poäng. Det var början på en riktigt bra sekvens i matchen för Galin som blockade, tog returer och dunkade. Borås fick skjuta många straffar och närmade sig vid 44-38. Då avslutade Trey och Martin den första halvleken och det gjorde att SBBK vann q2 med 26-20 och ledde i halvtid med 10 poäng. 
SBBK sköt 48 % mot 37 och hade 7/15 på treor mot 6/16 för Borås. 
 
Ställningen i halvtid: 48-38 för SBBK.  
 
Josh Martin tog offensiv retur och tryckte i den andra halvlekens första poäng - för Borås. Men SBBK gjorde 9-0 och sju av de poängen svarade Jaye för. William Gutenius bröt sviten med en lååång trea. SBBK fortsatte att ha koll på matchen och Lazar sköt i en avslutande trea som gjorde att SBBK vann q3 med 24-14 och ledde matchen med 72-52. 
 
Galin inledde med en hook och följde upp med en lay-up och Alex sänkte en trea - perfekt start med andra ord. William Gutenius bröt sviten igen, genom fyra straffkast och 79-57 på tavlan. Fredrik Andersson var den i Borås som hotade något och han sänkte treor. Men Alex och Martin sköt också i treor, så SBBK vann q4 med 17-10 och matchen med 89-62. 
SBBK sköt 50% mot 30 för Borås och hade 14/30 på treor, mot 9/31. Returerna vann SBBK med 47-33. 
 
Slutresultat: 
Södertälje BBK - Borås Basket 89-62. 
(22-18, 26-20, 24-14, 17-10) 
 
 
Poäng SBBK: 
Jaye Crockett 21, Alexander Lindqvist 19, Trey Freeman 15, Martin Pahlmblad 14, Galin Smith 9, Lazar Radosavljevic 8 och Dino Pita 3.  
 
Poäng Borås:
William Gutenius 19, Fredrik Andersson 14, Skyler Flatten 6, Ludvig Johansson 5, John Brändmark 5, Josh Martin 5, Siyani Chambers 4, Andreas Person 3 och Elyjah Goss 1.  
 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget