Revanschchans på bortaplan mot serieledaren

Tisdag 1 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon onsdag väntar en riktigt tuff uppgift för SBBK, som möter Norrköping Dolphins i Stadium Arena, där svenska herrlandslaget så sent som i går kväll förlorade mot Kroatien med 98-105 efter dubbla förlängningar. Matchen mellan Norrköping och SBBK är den första ligamatchen sedan landslagsuppehållet inleddes 20 februari.

Dolphins har bara förlorat tre matcher under säsongen och säkrade seriesegern när Jämtland Basket besegrades den 20 februari. SBBK ligger på fjärde plats, med fyra poäng upp till trean BC Luleå och sex ned till femman Nässjö Basket, när sex omgångar återstår i grundserien.

Norrköping har vunnit lagens alla tre möten hittills, dessutom med relativt stor marginal. I och med värvningen av Adam Ramstedt tillkom ännu mer storlek, defensiv och offensiva hot, vilket bidrar till att laget är ännu mer svårslaget den här säsongen.

Även SBBK har i och med de senaste värvningarna av Leonard Halling-Ibo och Jaye Crockett utökat storleken och förstärkt returtagningen. På sistone har Jonathan Person saknats på grund av hjärtsäcksinflammation. Även Alexander Lindqvist har vilat, mot Fryshuset Basket den 18 februari såväl som i de två senaste landskamperna mot Kroatien (spelade endast 1:21 minuter i bortamatchen i Kroatien den 25 februari och 0 minuter i går).

– Jonte borta sen tidigare. William (Kermoury), Dino (Pita) och Anton (Gaddefors) också borta. Viktigt att vi kommer redo från början! Sergi (Brugué Garcia) har förberett laget väldigt bra under landslagsuppehållet, så ser fram emot att ge svårslagna Norrköping en fight imorrn, säger SBBK:s head coach Ludwig Degernäs på tisdagkvällen. 

Förhoppningsvis kan SBBK bjuda upp till bättre motstånd mot Norrköping i morgon än i de tidigare matcherna. I bästa fall kan det leda till en vinst och minskat avstånd upp till BC Luleå, som i sin tur möter Jämtland Basket på fredag.

Matchen börjar 19:04 i morgon onsdag och kan ses på: Norrköping Dolphins - Södertälje BBK (sblplay.se) för den som inte har möjlighet att vara på plats i Stadium Arena.


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget