Imponerande vinst mot Visby

Söndag 20 februari 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det blev en helt igenom jämn match mellan SBBK och Visby, som till slut slutade i SBBK:s favör: 78-69. Poängbäst blev Chanelle Molina, 41 (!) och i Visby Jessica Kelliher, 24 (även 15 returer och sex assists). Förutom Kristina Arsenic och Klara Lundquist saknades Ida Andersson och nya Sofia Roma, som inte hunnit bli spelklar. Att A’lexus Harrison fortfarande saknades var naturligtvis ett avbräck för Visby.

 

Inledningsvis höll lagen höll jämna steg, men i den andra delen av q1 hade Visby skaffat sig några poängs överläge. Att de båda stora spelarna Edessa Noyan och Anna Dahl hade dragit på sig två fouls tidigt var extra kännbart i Arsenics och Romas frånvaro. Tack vare fint trepoängsskytte, bland annat av Linnea Rosendahl, hade SBBK dock gått upp i knapp ledning inför q2. Tilde Ahlin gjorde ett bra jobb med att begränsa Visbys poängmakare Kelliher, som trots det var uppe i tvåsiffrigt i början av den andra quartern. 

 

 Först och främst: Visby spelar bra, de är väldigt välcoachade och de vet vad de ska göra. De spelar på sina styrkor där med Kelliher, hon är så jäkla tuff under korgen och samma med pick och popp i mid-range, jag menar, hon är svår att stoppa och hon skapar så många situationer när hon får in bollen. De spelar jättebra och dessutom utan Harrison, så jag är jätteglad att vi tog den här, sade SBBK:s head coach i Solidsports intervju efteråt. 

 

Redan tre minuter in i den andra quartern fick Kelliher dock sin tredje foul och placerades på bänken och ett par minuter senare råkade Dahl ut för detsamma. Rosendahl fortsatte sätta trepoängsskotten och Ellen Åström gjorde smarta attacker mot korgen. I Kellihers frånvaro på planen var det främst Amanda Okodugha och Regina Aguilar Motta som bidrog till poänggörandet för gästernas del. Ställningen i halvtid var helt jämn: 36-36.

 

Efter halvtidsvilan var Kelliher tillbaka på planen och såg omedelbart till att göra fyra poäng vilket framkallade en timeout från SBBK:s håll. Timeouten hade effekt och snart hade SBBK tagit tillbaka ledningen, lett av Åström och Molina som båda visade stort ledarskap och initiativförmåga. Matilda Claesson hade visserligen ingen lycka med skotten i dag, men gjorde däremot en viktig defensiv insats mot Visbys viktiga spelare Davion Wingate.

 

 Vi har Chanelles poäng, vi pratar om Edessa, Tilde är ute och kämpar där, Linnea  än en gång hundraprocentig insats på skotten, Ellens åtta assists på kickouts och dropparna till Edessa. Men framför allt Matildas försvar på Wingate, det var fantastiskt. Hon gör elva poäng och så två straffkast på det, trean hon sätter i sista possession i första halvlek. Hon är en bra scorer, vi kan inte göra nåt åt det, men att Matilda jagar i fyrtio minuter och håller henne på elva är så pass viktigt för oss. Och det är lätt att inte prata om henne när hon är noll av sju där, men fyrtio minuter och hålla Wingate så lågt utan jättemycket hjälp är fantastiskt, berömde Sundberg.  

 

Lagen fortsatte jämsides även under den sista perioden och nu var den största frågan vem som bäst kunde hålla huvudet kallt. En spelare som klev fram mot slutet var Noyan, som var involverad i flera viktiga sekvenser. Vis av erfarenhet från tidigare jämna förluster togs garanterat ingenting för givet av hemmalaget, som den här gången ändå behöll övertaget fram till slutsignalen. 

 

SBL, SBBK - Visby Ladies 78-69

(21-19), (15-17), (16-18), (26-15)

 

Poäng i SBBK: Chanelle Molina 41, Ellen Åström 14, Linnea Rosendahl 11, Edessa Noyan 6, Tilde Ahlin 6

 

Poäng i Visby: Jessica Kelliher 24, Amanda Okodugha 13, Regina Aguilar Motta 12, Davion Wingate 11, Helin Agnig 9 


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget