Bortamatch mot Umeå härnäst på schemat

Måndag 14 februari 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon får Umeå BSKT en sista chans att ta revansch på SBBK i grundserien, när lagen möts för fjärde gången i Umeå Energi Arena. Tabellsjuan Umeå har några poäng upp till Nässjö Basket och Köping Stars strax under sig, medan SBBK, som har spelat minst antal matcher av alla i ligan ligger kvar på fjärde plats.

Senast lagen möttes var i Täljehallen den 23 januari då SBBK vann med 106-81. Den första delen av matchen var helt jämn och ställningen i halvtid var 51-48, men efter halvtidsvilan kopplade SBBK nytt grepp och släppte sedan aldrig taget.

Umeå har en stark startfemma bestående av Demarco Dickerson, Willesley Butler, Gustav Hansson, Cole Welle och Cameron Oluyitan. Alldeles nyrekryterad till truppen är den rutinerade guarden Jonathan Peleg, som är tillbaka efter en fotskada och spel i Israel som avbröts i förtid.

Även SBBK har förstärkt truppen, dels med Leonard Halling-Ibo som har fått en fin start i SBBK-linnet, och dels nu senast med ”Fansens lirare”. Fansens lirare kunde sajnas tack vare ekonomiskt stöd från SBBK-supportrarna, som tillsammans har samlat in 150 000:- för ändamålet. Valet föll på den 2.01 meter långe amerikanen Jaye Crockett, som har erfarenhet från internationell basket och har spelat tillsammans med John Roberson, som gav honom goda vitsord.

– Jaye är spelklar till imorrn. Jaye har kommit in i gruppen bra och visat att han kan ge oss en ny dimension i både offense och defense. Ser fram emot att se honom på plan imorrn, meddelar SBBK:s head coach Ludwig Degernäs, som också bekräftar att alla spelare är tillgängliga inför morgondagens match.

Matchen börjar 19.04 tisdag 15 februari och kan ses på Umeå BSKT - Södertälje BBK (sblplay.se) för den som inte har möjlighet att besöka Umeå Energi Arena.


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget