Förlust mot Alvik

Lördag 5 februari 2022

Foto: Anna Forström
Foto: Anna Forström

SBBK kunde inte rå på gästande Alvik BBK som tack vare fint samspel vann övertygande med 95-73. Poängbäst blev Elin Ljunggren, 27, och i SBBK Ida Andersson, 19. Positivt trots förlusten var Klara Lundquists premiärspel, ett viktigt tillskott som naturligtvis kommer att betyda mycket framöver. 

 

– Hon är ju en fantastisk spelare och att hon har committat för oss två och ett halvt år är ännu större för oss. Men det är klart, hon ger oss en elitspelare, så att när vi väl kan få in henne i spelet och kommer tillbaka från sjukdom så hon kan spela fler än tio minuter –  det är klart att det kommer betyda jättemycket för oss, sade SBBK:s head coach Jesper Sundberg om nyförvärvet.  

 

Matchen inleddes lite skakigt, men efter några minuter stabiliserade gästerna spelet. När Elin Ljunggren gjorde sina sjunde poäng och Alviks 13 mot hemmalagets sju kallade Sundberg till timeout. Strax innan dess, halvvägs in i q1, gjorde Klara Lundquist entré för första gången i SBBK-linnet. Chanelle Molinas layup i slutsekunderna av quartern jämnade ut ställningen till 16-21 inför q2. 

 

– Jag tyckte vi började helt okej, men ju mer matchen går, det känns lite som att vi slutar spela och slutar vara aggressiva alldeles för tidigt. Vi släpper våra spelare alldeles för lätt, vi håller inte riktigt den game planen som vi har satt upp. Jag gjorde det jag kunde, det var tråkigt att vi förlorade, att det inte blev en tajt match först och främst. Men det är bara att släppa den här matchen och ladda om, sade Lundquist och fortsatte om återkomsten till SBBK: 

 

– Det är jätteroligt att komma tillbaka till en så bra klubb och det känns bra, jag är taggad för att vara här. Jag tänkte lite mer långsiktigt den här gången och det kändes som att det här var det bästa alternativet nu för mig, eftersom jag skrev på långt kontrakt, två och ett halvt år.  

 

I q2 skaffade sig Alvik ett bättre grepp om matchen och ledde under större delen av perioden med över tio poäng. Ljunggren fortsatte vara svårstoppad och även Hailey Leidel började hitta rätt med skotten. Kristina Arsenic och Molina ledde poängproduktionen för hemmalaget som låg under med tio i halvtid.  

 

– Det var ju några situationer i första halvlek där vi nästan är tillbaka men ändå inte fått kontrollen efter att Alvik hade kontrollen i de lägena också. Det var resultatmässigt möjligt men som sagt, vi är inte riktigt där konditionsmässigt efter covid, och det hoppas jag ska försvinna, fortsatte Sundberg.  

 

Återhämtningen som hemmalaget hade behövt efter halvtidsvilan uteblev och istället kunde Alvik utöka ledningen ytterligare, hjälpt av bland annat Dara Taylors fina prestation på planen. Att poängskillnaden var kring 30 inför den sista perioden gjorde att återstående del av matchen blev en transportsträcka, även om Ida Anderssons fantastiska trepoängsskytte mot slutet (totalt sex av åttta i matchen) var en riktig energiinjektion.  

 

– Vi har halva laget bekräftat covid, andra halvan inte bekräftat men har alla symptom. Vi har inte haft möjlighet att träna, springa upp och ner, det är väl den stora biten att vi inte kan matcha Alvik idag. Sen har vi problem från början med deras pick och popp, och det är oförsvarligt, oavsett vilken fysisk form vi är i, det är för dåligt. Och när det väl börjar rinna så har vi inte riktigt ork att ta oss upp och ner. Det är väl det vi hoppas nu, att den här matchen, vi har sprungit igenom och sen kan vi ha en bättre shape på måndag mot Uppsala. Men idag, så här i efterhand, vi hade mer ork i oss än vad vi kunde ge dem tyvärr, sade Sundberg.  

 

SBL, SBBK –  Alvik BBK 73-95

(16-21), (21-26), (8-26), (28-22)

 

Poäng i SBBK: Ida Andersson 19, Chanelle Molina 13 (samt tio returer och fyra assists), Kristina Arsenic 11, Ellen Åström 10, Matilda Claesson 9, Edessa Noyan 8,Klara Lundquist 2, Anna Dahl 1

 

Poäng i Alvik: Elin Ljunggren 29, Hailey Leidel 19, Dara Taylor 18, Paula Juhlin 13, Hanna Käll 13, Frida Lundquist 4, Anna Stern 3, Olivia Harm 2, Hanna Jolinder 2


  
Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget