Umeå gästar Täljehallen

Lördag 22 januari 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon möts SBBK och Umeå BSKT i den match som flyttades den 30 december. Det blir lagens tredje möte för säsongen, varav SBBK har vunnit de två tidigare. I tabellen är Umeå placerat på sjunde plats och SBBK fortsatt på fjärde.

SBBK, tillbaka med full trupp efter sjukdom, gav ett bra styrkebesked i torsdags genom att besegra Jämtland Basket med 72-55. I intervjun med SBL efter matchen berättade Anton Gaddefors om den fina laginsatsen: 

– Jag tycker det klickade bättre i defensiven framförallt, vi håller dem på 55 poäng och Jämtland har varit ett riktigt bra offensivt hela säsongen, det är vi riktigt riktigt nöjda med. Vi har tänkt på den här matchen ända sen vi fick storstryk uppe i norr senast, så att det känns riktigt bra. 

– Jag tycker att vi lyckas ta bort till stor del (Carren) Wilson, han gör inte ett poäng i dag. Om man kollar på deras senaste match mot Norrköping och allting, så riktigt bra försvar och jobb av våra guards i dag. Lyckas vi hålla den här nivån på varje träning och framför allt varje match, då kommer vi vara svåra att slå. 

Umeå har vunnit sju av 20 matcher och tillhör tabellens nedersta del men får inte underskattas, inte minst med tanke på segern över Jämtland för någon månad sedan. Umeås främsta poänggörare är Gustav Hansson och Demarco Dickerson, som båda snittar 15.8 poäng per match samt Willesley Butler, 15.7 poäng (8.3 returer). Cole Welle, Eddie Czerapowicz och Emil Häglund är andra viktiga spelare som bidrar med både energi och produktivitet. 

SBBK befinner sig i en matchtät period med utmanande motstånd vilket innebär fortsatt möjlighet att testa formen för Gaddefors och resten av laget, som alla verkar lite extra taggade nu när alla är tillbaka efter sjukdom:

– Vårt nästa mål är Umeå, få köra hemmaplan på söndag och sen har vi en stor match mot Norrköping borta där vi också har fått stryk lite för lätt. I år är lagen att slå Jämtland och Norrköping, så det är en tuff vecka för oss.

Uppkast kl. 18:04 söndag 23 januari i Täljehallen. För den som inte har möjlighet att vara på plats går matchen att hyras på: Södertälje BBK - Umeå BSKT (sblplay.se)

OBS! Med anledning av FHM:s nya riktlinjer kring krav på uppvisande av vaccinbevis för de som är 18 år och äldre i samband med sammankomster med fler än 100 personer gäller följande information:

I och med att det nya kravet startar att gälla från med 1 december, kommer Södertälje BBK fr o m den 5 december att införa krav på att publik och funktionärer uppvisar giltigt Covidbevis tillsammans med id-handling, för att kunna vistas i Sporthallen i samband med ligamatch!

Du kan enkelt ladda ner ett vaccinationsbevis på: http://www.covidbevis.se 

Är du inte fullvaccinerad mot Covid-19 eller inte kan uppvisa vaccinationsbevis vid entrén kommer vi tyvärr att neka inträde. På matchdagen ber vi att ni kommer i god tid då det vid insläpp kan ta lite längre tid än vanligt, samt att ni har Covidbeviset + id-handlingar tillgängligt när det blir er tur i inträdeskassan. Vi hoppas att alla respekterar och tillämpar detta då vi alla vill fortsätta kunna se vårt favoritlag i Täljehallen. 


Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget