Möjlighet till revansch mot Jämtland

Onsdag 19 januari 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon väntar en tuff uppgift för SBBK, som tar emot tabelltvåan Jämtland Basket i Täljehallen. Jämtland har haft en stabil säsong och vunnit 16 av 20 matcher. SBBK förlorade mot Borås på bortaplan i fredags och är placerat på fjärde plats med elva vinster av 19 spelade matcher.

Jämtland hade chansen att överta serieledningen från Norrköping Dolphins så sent som i går när lagen möttes i Östersunds sporthall. Jämtland ledde med hela 12 poäng i slutet, men Norrköping lyckades ta matchen till förlängning och vann till sist med en poäng. 

– Det var en bra basketmatch. Credit till både Jämtland och Norrköping, det var bra kvalitet, det taktiska, coachningen och individuella prestationer, säger SBBK:s head coach Ludwig Degernäs. 

Jämtland är ett fysiskt starkt lag med duktiga skyttar som Pierre Hampton, Daniel Johansson, R.T. Guinn och Anes Zekovic samt de tre importerna Carren Wilson Jr, Keith Omoerah och Chase Harler i tongivande roller. Nyligen värvades dessutom den 208 centimeter långa colombianska centern Tonny Trocha-Morelos som premiärspelade i matchen i går. Trocha-Morelos stärker upp laget i långtidsskadade Steve Harris och Felix Edwardssons frånvaro. 

– Deras förstafemma är så klart en av ligans bästa, med C J Wilson som är en MVP-kandidat tillsammans med Pierre Hampton, i hela ligan. Det är ett lag som spelar väldigt taktisk och smart basket, i Adnan. De har verkligen fått ihop det under säsongen, säger han och fortsätter:  

– Vi måste se till att C J inte kan kontrollera tempot som han har gjort. Vi måste se till att kontrollera honom, Hampton är en jätteduktig post up-spelare och returtagare, så det gäller att vi är beredda på den fysiska fajten. R T blir bara bättre och bättre, det gäller verkligen att man inte glömmer bort honom där ute, för han är så pass rutinerad och kvalitativ spelare som verkligen kan ändra en matchbild.  

SBBK och Jämtland har mötts två gånger under säsongen och båda gångerna har Jämtland vunnit. Senast var i början av december, när slutresultatet blev 103-71, vilket innebär att SBBK har revansch att utkräva. Matchen spelas utan Uros Cigoja, som har skrivit kontrakt med en österrikisk klubb.

– Vi letar efter en spelare att spela Uros position. Vi pratar med en spelare och så får vi se om vi kan få det klart. Det är ingenting som kommer bli klart innan matchen, men jag hoppas och tror att vi kan göra klart snart, vi behöver en till spelare i rotationen. Sen är fortfarande förhoppningen att vi kan ta in en till spelare utöver det, spetsa till truppen lite extra inför slutgrejen. Men vi får se vad ekonomin tillåter, berättar Degernäs. 

 Grabbarna, vi hade fullt lag på träning i dag, Det är många som har varit borta i covid och därför är det kul att vi får vara tillbaka i träning, det ger lite extra energi. Jag har legat, Jay (Freeman), Jonte (Person), Gaylen (Smith), Anton (Gaddefors)… . Det är ett starkt Jämtland som kommer på besök och jag tror vi alla är extra laddade till matchen i morgon. Det börjar dra ihop sig nu, så det gäller att ta tillvara att få spela såna här matcher. Jag tror och hoppas vi ska ge dem en bra fajt.  

OBS! Med anledning av FHM:s nya riktlinjer kring krav på uppvisande av vaccinbevis för de som är 18 år och äldre i samband med sammankomster med fler än 100 personer gäller följande information:

I och med att det nya kravet startar att gälla från med 1 december, kommer Södertälje BBK fr o m den 5 december att införa krav på att publik och funktionärer uppvisar giltigt Covidbevis tillsammans med id-handling, för att kunna vistas i Sporthallen i samband med ligamatch!

Du kan enkelt ladda ner ett vaccinationsbevis på: http://www.covidbevis.se 

Är du inte fullvaccinerad mot Covid-19 eller inte kan uppvisa vaccinationsbevis vid entrén kommer vi tyvärr att neka inträde. På matchdagen ber vi att ni kommer i god tid då det vid insläpp kan ta lite längre tid än vanligt, samt att ni har Covidbeviset + id-handlingar tillgängligt när det blir er tur i inträdeskassan. Vi hoppas att alla respekterar och tillämpar detta då vi alla vill fortsätta kunna se vårt favoritlag i Täljehallen. 


Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

 • Fler bilder

  Säsongen över efter förlust i kväll

  Skrivet 2022-04-20

  Jämtland Basket inledde matchen starkt och var som mest uppe i 16 poängs ledning innan SBBK var ikapp efter halvtid. Återstående del blev helt jämn och slutade till sist med ...

  Läs mer
 • "Do or die" på onsdag

  Skrivet 2022-04-19

  Det närmar sig avgörandet i semifinalserien mellan SBBK och Jämtland Basket. Efter att Jämtland vann den femte matchen i söndags måste SBBK vinna den kommande i Täljehallen i morgon för ...

  Läs mer
 • 3-2 till Jämtland efter tre förlängningar

  Skrivet 2022-04-17

  Det blev en oerhört spännande match mellan Jämtland Basket och SBBK, med hela tre förlängningar innan Jämtland till sist vann med 109-105. Poängbäst blev R.T. Guinn med 32 och i ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget