Klara Lundqvist är klar för SBBK!

Tisdag 18 januari 2022

Foto: Anna Zindranna Forsström
Foto: Anna Zindranna Forsström

 

SBBK kan glädjande nog meddela att man kommit överens med landslagsguarden Klara Lundqvist om ett kontrakt på 2,5 år. Hon kommer närmast från spel i Gdynia i den polska ligan, efter att förra säsongen ha fört Alvik till SM-final, och återvänder nu till SBBK, där hon spelade för tre säsonger sedan.

Klara kommer att slutföra sina studier på Handelshögskolan parallellt med satsningen på elitbasket.
–Jättekul att hon valde att spela för oss, och dessutom skriva ett längre kontrakt. Klara blir en spelare att bygga laget runt, så nu ser framtiden jätteintressant ut för vårt damlag, säger Johan Strömwall, SBBK:s klubbdirektör. 
–Vi har ju ett pressat ekonomiskt läge just nu på grund av pandemin och osäkerheten runt vårens aktiviteter, så vi lyckades hitta extern finansiering för denna säsong och kunde därför signa Klara redan nu, annars hade det inte gått, avslutar Strömwall.

–Klara blir en härlig vitamininjektion för laget och kommer att tillföra massor av fart och kvalité, precis vad vi behöver efter en jobbig första halva av säsongen, säger headcoach Jesper Sundberg. Klara ansluter omgående till damlaget och förväntas debutera på lördag mot Uppsala.

Frågor besvaras av:
Headcoach Jesper Sundberg 070-988 65 36
Klubbdirektör Johan Strömwall 070-767 77 94

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget