Täljehallen AB gör fastighetsaffär

Onsdag 12 januari 2022

JSB och Täljehallen AB är överens
JSB och Täljehallen AB är överens

Täljehallen AB, som ägs av Södertälje Basketbollklubb tillsammans med kommunala Telge AB, har idag sålt de tre byggrätter som finns runt Täljehallen i centrala Södertälje. Köpare är JSB Construction AB.

Enligt detaljplan kan bostäder, kontor och ytterligare idrottsanläggning byggas på tomterna. Johan Strömwall, VD för Täljehallen AB och klubbdirektör för huvudägaren Södertälje Basketbollklubb, är nöjd över affären.

-Vi har letat efter en lämplig partner i flera år, en aktör som kan vidareutveckla vårt fina område med bostäder och hus med verksamheter som berikar och kompletterar. Jag är å våra medlemmars vägnar jätteglad att vi nu enats med JSB, och är övertygad om att projektet kommer att vara riktigt bra för både JSB, Täljehallen och Södertälje.

Täljehallsområdet är Södertäljes viktigaste idrottskluster, och nu finns förutsättningar för det att bli ännu bättre, avslutar Johan Strömwall.

Frågor besvaras av:

Johan Strömwall, Klubbdirektör SBBK/VD Täljehallen AB Tel: 070-7677794 E-mail: johan.stromwall@sbbk.se

Thomas Andersson, Ordförande i SBBK & Täljehallen AB Tel: 073-8676154 E-mail: thomas.andersson2@sbbk.se

Relaterade nyheter

 • Skalhuset.se

  Skrivet 2022-09-13

  SBBK kan stolt meddela att Skalhuset.se har förlängt sitt partnerskap med klubben som officiell partner.

  Läs mer
 • Fler bilder

  SBBK golfen i Trosa är avgjord.

  Skrivet 2022-09-12

  I blåsigt men vackert väder avgjordes i fredags SBBK golfen på Trosa golfklubb. Över 30 spelare och sponsorer tillsammans med en del andra SBBK:are hade en mycket trevlig dag.

  Läs mer
 • SBBK Golfen 2022

  Skrivet 2022-08-23

  Nu är det hög tid att anmäla sig till SBBK-golfen den 9:e september om du inte redan gjort det!! Deadline för anmälan är den 26:e augusti!

  Läs mer
SBBK