SBBK föll mot Högsbo

Måndag 27 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Högsbo besergade SBBK med 69-64 och fick därmed revansch för förlusten i Täljehallen. 
 
Det var en match där SBBK såg ut att bli avhängt några gånger, men kom tillbaka och hade vinstchans i slutet av den sista perioden. Där hade Chanelle Molina kommit igång ordentligt och tillsammans med några viktiga treor från Matilda och Ida gav det spänning in i slutminuten. 
 
Det blev till sist Ida Fredriksson som avgjorde matchen, när hon satte fyra av fyra straffar under den sista halvminuten.  
 
Chanelle Molina blev matchens bästa poängplockare med sina 21 och 12 av dem kom i den sista perioden. Hon hade tvingats sitta ute sex minuter i den tredje perioden, eftersom hon fick Korinne Campbells armbåde på näsan, som då blödde. 
 
Två spelare noterades för en dubbel dubbel. Kristina Arsenic hade 11 poäng och 13 returer och Korinne Campbell hade 16 poäng och 12 returer.  
 
Viktiga för Högsbos vinst var Elin Johansosn och Louise Noaksson, som höjde sina poängsnitt denna kväll. Elin som kom med 7,7 i snitt hade nu 15 poäng och Louise med 5,5 stod för 13. 
 
Coach Jesper Sundberg efter matchen: 
 
- Vi är alldeles för passiva i början. Deras intensitet gör oss passiva i offensiv och bara 12 poäng i första. Den andra börjar liknande, men efter fem minuter kom intensiteten och vi tog ner till två som blev fyra efter en turn-over. I tredje var det samma som i första, men defensivt gick det bättre. Chanelle kunde inte spela på sex minuter och det blev tunga minuter utan avbrott. Som lag blev vi offensivare mot intensiteten i fjärde och var nere i -3, men då kom ett spel som inte lyckades, säger Sundberg. 
 
SBBK har nu två vinster och 12 förluster, medan Högsbo har fem vinster och nio förluster. Men skulle lagen hamna på samma poäng har SBBK fördel, eftersom det blev vinst med sju poäng på hemmaplan.   
 
I korthet:
 
SBBK startade med Ellen, Chanelle, Matilda, Tilde och Kristina. 
 
 
Korinne Campbell gjorde matchens första två poäng, men Kristina Arsenic såg till att SBBK fick 3-2. När Ida Fredriksson sköt i matchens första trea, innebar det ledning 7-3 för Högsbo.  Louise Noaksson hakade på med två stycken treor, vilket gjorde att Högsbo gick till 15-7 och coach Jesper Sundberg valde att kalla time-out, med 2.37 kvar. Ida Andersson sköt i SBBK:s första trea, när det var 1.34 kvar, men det blev Hanna Halilovic som gjorde de sista två poängen i q1, till 19-12. Kristina Arsenic hade gjort sju av SBBK:s poäng. 
 
Campbell och Elin Johansson gav Högsbo en perfekt start och ledning med 11 poäng. Då satte Matilda sina första poäng, från straffkastlinjen och Chanelle gjorde sina första poäng med en trea och kom med ytterligare fyra poäng, till ställningen 30-21. Det blev 32-21, innan SBBK gjorde 8-0 och var med i matchen igen. Linnéa Rosendal sköt i en trea och det var hennes första poäng i matchen, men halvlekens sista gjorde Louise Noaksson vilket innebar at SBBK vann q2 med 20-17. Högsbo hade skjutit 46% mot 37 för SBBK. Laget hade satt tre stycken treor var och var lika på 19 i returer.  Chanelle och Kristina hade gjort nio poäng var och med det var de bäst av samtliga. 
 
Ställningen i halvtid: 36-32 för Högsbo  
 
Elin Johansson öppnade den andra halvleken för Högsbo och Ellen gjorde två för SBBK. Efter tre minuter fick Chanelle Molina känna på Korinne Campbell, som fick en offensiv foul och Chanelle vilade till slutet av q3, som verkligen inte var en bra period för SBBK. Skottprocenten nere i 28 och Högsbo vann returerna med 19-11 och perioden med 13-7 och ledde med 49-39 inför avslutningen. 
 
Chanelle gjorde en urstark sista period och bidrog med 12 poäng till att SBBK bara var under med 60-63. Då hade Matilda skjutit i två stycken treor och Ida en och SBBK var på gång. Campbell gjorde 65-60 med 1.34 kvar. Matilda fick 2+1 och Kristina satte ett av två straffkast till 65-64, med 28 sekunder kvar. Det blev ändå Ida Fredriksson som fick avgöra matchen med fyra av fyra strafkast, sedan SBBK tvingats foula. 
Högsbo sköt 36% mot 34, men SBBK hade sju treor mot fem. Returerna vann Högsbo med 45-38. 
 
Slutresultat: 
Högsbo Basket-Södertälje BBK 69-64
(19-12, 17-20, 13-7, 20-25)  
 
 
Poäng SBBK: 
Chanelle Molina 21, Ida Andersson 12, Matilda Claesson 11, Kristina Arsenic 11, Ellen Åström 6 och Linnéa Rosendal 3. 
 
Poäng Högsbo: 
Korinne Campbell 16, Elin Johansson 15, Louise Noaksson 13, Elin Fredriksson 11, Ida Fredriksson 8, Hanna Halilovic 4 och Ida Moberg 2.  
   

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget