SBBK vann i Köping, men drabbades av skador.

Måndag 20 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Det blev ännu en klar seger då Köping slogs tillbaka med 100-81, men skador på Anton Gaddefors och Jonathan Person oroar. 
 
Anton klev av efter halva den första perioden och "Jonte" i slutet på den andra och ingen av dem kom tillbaka i spel därefter. Anton sågs halta när han gick omkring, medan "Jonte höll sig sittanmde så länge TVsändningen höll på.   
 
Fortsatt ingen Ludwig Degernäs, ingen Uros Cigoja och ingen Galin Smith. Till kvällens match hade Ludvig Lindby tagit plats i truppen, istället för Teodor Manfredsson. 
 
Ingen Dominic Robb på planen för Köping.  
 
SBBK tog initiativet omgående och hade efter en start första period lagt grunden till en vinst, men skadorna förändrade situationen, med tanke på att de två ovanstående också saknades. 
 
Den andra perioden blev ingen höjdare, men Martin Pahlmblad kom ut med 15 poäng efter den första halvleken.
Hans fyra sista poäng där var väldigt viktiga. 
 
I andra halvlek kunde Köping bara stundtals hota ett SBBK där spelarna fick gå stora minuter. Lazar Radosavljevic 37, Martin 34, Trey Freeman nästan 34, Alexander Lindqvist 33,5 och Dino Pita 27. Andra halvlek gick SBBK runt på sex spelare. 
 
Alex gjorde 24 poäng, Martin 23, Lazar 21 och Trey 16 poäng. Hos Köping gjorde Jordan Giles 24. 
 
SBBK har nu 10 vinster och sju förluster, medan Köping föll till fyra vinster och 13 förluster.  
 
 
I korthet: 
 
SBBK startade som senast med "Jonte", Martin, Anton, Alex och Lazar . 
 
Jonte sprang igenom centralt för två poäng, precis som i starten senast. Alex och Anton fyllde på med varsin trea och 0-8 på tavlan. Oliver Gehrke kom in och sköt i Köpings första trea och var en injektion. Ändå hade SBBK gjort 20 poäng, när Antons trea gick i och då hade det inte ens gått fem minuter. Time-out Köping. Tope Arikawe, som inte spelade senast, kom in och skapade problm för SBBK:s försvar. Vid ställningen 21-26 sköt Trey Freeman i sin första trea, Alex satte en och Trey avslutade med två poäng och ledning med 34-21 för SBBK, som hade skjutit fantastiskt, bland annat fem av åtta på treor.  Men Anton Gaddefors gjorde sig illa under egen korg efter fem minuter och sågs med foten i högläge. 
 
Båda lagen kom ut med zonförsvar i början av andra, och det var Martin som gjorde de första poängen. Ernests Kalve sköt i en trea, men Martin svarade med detsamma och strax därpå ytterligare en, men annars var det nu sämre med skottlyckan hos SBBK. Med 2.43 kvar linkade "Jonte" av planen och då passade Sergi Brugué på att ta time-out. Därifrån gjorde SBBK 6-2 och fyra av de poängen kom från Martin som då kom upp i starka 15 poäng i första halvlek. Hos Köping hade Jordan Giles 13 poäng. SBBK vann q2 med 16-14 och skyttet var nu 58% mot Köpings 40, men trepoängsskyttet var nu 7/16. Returerna helt lika, 18-18. 
 
Ställningen i halvtid: 50-35 för SBBK. 
 
Lazar, som haft problem med att få i bollen, sköt i andra halvlekens första två. Arikawe fortsatte att hota  och Martin fortsatte att leverera. Det tog sin tid men Dino Pita fick sin första poäng när Liam O'Reilly fick en teknisk foul. Men nu svängde matchen över till fördel för Köping, då det blev märkbart att rotationen hos SBBK började bli jobbig. Köping kom faktiskt så nära som till 63-67, men då satte Lazar två straffkast och Dino kom med ett riktigt konststycke till ledning 71-63 inför avslutningen. 
 
63-71 blev till 67-77 innan Lazar, som sköt bättre på treor än på närskott, satte sin tredje trea  matchen och Ttrey fyllde på med två poäng. Köping sänkte några treor, men det kom treor från Martin och Lazar också och när Liam O'Reilly fick en osportslig foul i ryggen på Alex, så var det färdigspelat för honom, med 3.14 kvar. SBBK kunde enkelt hålla undan och det avslutades med en trea från Alex och då vann SBBK q4 med 29-18.   
Köping sköt 45% mot 59 för SBBK, som hade 13/27 på treor. Returerna vann Köping med 35-32, men hade 21-7 i poäng efter andra chanser.  
 
Slutresultat:
Köping Stars-Södertälje BBK  81-100
(21-34, 14-16, 28-21, 18-29)  
 
Poäng SBBK: 
Alexander Lindqvist 24, Martin Pahlmblad 23, Lazar Radosavljevic 21, Trey Freeman 16, Jonathan Person 7, Anton Gaddefors 5 och Dino Pita 4. 
 
Poäng Köping: 
Jordan Giles 24, Ernests Kalve 15, Tope Arikawe 13, Liam O'Reilly 10, Oliver Gehrke 7, Kevin Peterson 6, Tim Carlsten 3 och Hampus Åhlin 3.  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget