Styrkemätning mot Mark

Fredag 17 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon lördag gästar Mark Basket Täljehallen i den sista matchen före jul. Mark ligger placerat i mitten av tabellen medan SBBK ligger sist, men med samma poäng som Borås Basket och fyra andra lag gott och väl inom räckhåll.

Mark inledde säsongen över förväntan starkt, men har därefter haft det lite tyngre och förlorat flera matcher på sistone. Laget bygger det mesta av sitt spel runt sina fyra amerikanskor som alla snittar över tio poäng per match. Mest tongivande är Chanette Hicks, som är ligans tredje bästa poänggörare (21.0 per match) och fjärde bästa när det gäller assists (5.5).

– Det är mycket poäng i deras matcher överlag, både framåt och bakåt, och det får vi försöka utnyttja till vår fördel, försöka få upp tempot och vi vet att de spelar fyra spelare extremt höga minuter och de gör det väldigt bra. Majoriteten av avslut kommer från deras händer. Om vi kan hålla tempot uppe så att de måste försvara oss i flera possessions under matchen så vore det bra. Så vi måste försöka dra ner på deras fart lite, säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg och fortsätter:

– De har en av ligans bästa scorers i Chanette Hicks, som gör extremt mycket poäng och skapar väldigt mycket för deras offense. Hon tar sig in i tresekunders och passar ut till deras skyttar och avslutar själv. Hon är väldigt bra och nånstans behöver få ner deras fart lite medan vi fortfarande kan hålla antalet possessions i matchen. Det är en lite svår kombination där, men det handlar mer om att få ner deras första transitions och låter dem komma in i andra situationer hela tiden.

SBBK kämpar vidare med formen och det gör inte saken bättre att laget har varit drabbat av sjukdom. I samband med förra matchen mot Wetterbygden Sparks var Linnéa Rosendal sjuk medan Kristina Arsenic och Ida Andersson visserligen var tillbaka efter frånvaro men utan att kunna bidra fullt ut.

– Nu är vi friska och de som var krassliga förra veckan har haft en hel träningsvecka nu. Linnea som var sist tillbaka har haft ett par träningar nu, så alla är i form. Det är lite frustrerande när det ändå är nära, berättar han.

Men trots att matchen mot Wetterbygden – liksom flera andra matcher på sista tiden – slutade med förlust har det handlat om små marginaler och liten poängskillnad. SBBK står sig konkurrensmässigt mot många av SBL-lagen och aspirerar helt klart på en högre placering i tabellen, men har inte riktigt haft förmågan att stänga matcherna till sin fördel.  

– Sen Kristina kom in så har vi fått lite mer stabil defensiv och kunna behålla lite mer lugn och kontroll över oss själva och fått fler stopp. Så sen dess har vi blivit bättre och bättre. Jäkla synd att vi hade Wetterbygden förra veckan där vi inte riktigt kunde tävla på samma sätt. Men annars tycker jag att vi har blivit bättre och har varit lite mer stabila insatser och det betyder inte att vi har vunnit men, Uppsala borta, Alvik borta och Wetterbygden borta, det har varit små poängsförluster där vi ändå har haft en bra match men vi behöver göra lite mer poäng, det är ingen hemlighet. Det är bara att kolla på Wetterbygden, de vann två raka och gjorde direkt ett litet skutt där. Det krävs inte så mycket, säger Sundberg.

Matchen på lördag blir en intressant styrkemätning mellan Mark, som inte riktigt har lyckats behålla samma uppåtgående kurva som i inledningen av säsongen och SBBK, som fick en mardrömsstart men som successivt – efter ett par spelarbyten och ett par vinster – kanske börjar återfå självförtroendet och hittar rytmen. 

Matchen börjar i vanlig ordning 15:00 och spelas i Täljehallen. Den kan även ses på: Södertälje Basketbollklubb - Basketklubben Marbo - Södertälje BBK Dam (solidsport.com)

 

OBS! Med anledning av FHM:s nya riktlinjer kring krav på uppvisande av vaccinbevis för de som är 18 år och äldre i samband med sammankomster med fler än 100 personer gäller följande information:

I och med att det nya kravet startar att gälla från med 1 december, kommer Södertälje BBK fr o m den 5 december att införa krav på att publik och funktionärer uppvisar giltigt Covidbevis tillsammans med id-handling, för att kunna vistas i Sporthallen i samband med ligamatch!

Du kan enkelt ladda ner ett vaccinationsbevis på: http://www.covidbevis.se 

Är du inte fullvaccinerad mot Covid-19 eller inte kan uppvisa vaccinationsbevis vid entrén kommer vi tyvärr att neka inträde. På matchdagen ber vi att ni kommer i god tid då det vid insläpp kan ta lite längre tid än vanligt, samt att ni har Covidbeviset + id-handlingar tillgängligt när det blir er tur i inträdeskassan. Vi hoppas att alla respekterar och tillämpar detta då vi alla vill fortsätta kunna se vårt favoritlag i Täljehallen. 


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget