Efterlängtad vinst för herrarna

Tisdag 14 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
SBBK bröt förlustsviten ochslog Borås med klara 103-77 hemma i Täljehallen. 
 
Sergi Brugué fick med sig en vinst, när han vikarierade för Ludwig Degernäs som lämnat ett positivt covid-test. Det var en extra skön vinst, då det var den första sedan den 12 november.  
 
I kvällens match blev det ett snabbt underläge, men annars var försvarsspelet framgångsrikt och många spelare stod för poäng framåt i den första perioden. Men avgörandet kom i den andra och tredje perioden, då SBBK kom ut starkt och gjorde ryck direkt i båda. 
 
Anton Gaddefors var klart poängbäst med 24, följd av Dino Pita och Lazar Radosavljevic som hade 13. Dinos13  kom på 19 minuters spel och det var förstås värdefullt att han hittade rätt med tre av fyra treor. SBBK hade sex spelare med dubbla siffror. 
 
Borås stod inte att känna igen och de gjorde en svag insats. SBBK lyckades långa stunder bra med sitt försvar på Williams Guténius som ledde poängligan, men han kom ändå upp i sitt snitt på 19. Fredrik Andersson sköt tidigt i två stycken treor ,men sedan tog det helt stopp och det var istället John Brändmark som hotade mest från trepoängslinjen. 
 
Men det var framför allt försvaret som var dåligt och om detta vittnar ju också siffrorna. 
 
Lazar Radosavljevic i TV-sändningen: 
 
- Vi följde våra regler och vår game-plan och nu satte vi skotten också. Vi var mer aggresiva i vårt pick-and-roll defence. Det här var en vinst för Ludde, sa Lazar.  
 
SBBK har nu åtta vinster och sju förluster, medan Borås har 10 vinster och fem förluster.   
 
 
I korthet:
 
SBBK startade med "Jonte", Martin, Anton, Alex och Galin.   
 
  
Borås gick till 7-2 med hjälp av treor från Fredrik Andersson och Skyler Flatten. SBBK gick till ledning 20-12, efter bra försvar och många målgörare i anfallen. Men Borås kom tillbaka och vare bara en poäng ner, men Trey Freeman spikade resultatet efter första till 24-21. 
 
SBBK gjorde 11-0 i upptakten och det var med treor från William Kermoury, Lazar Radosavljevic och Alexander Lindqvist. Dessutom två straffar som Trey sköt i. Men Borås var fortsatt starkt från trepoängslinjen, när SBBK:s försvar inte var på samma höga nivå. JOhn Brändmark, som var poänglös i senaste matchen, sänkte nu två raka treor. Men Anton Gaddefors var stark i anfallet och var poängbäst i första halvlek med 12. Det var också han som gjorde halvlekens sista två poäng. SBBK vann q2 med 32-25, ett bevis för att försvarsspelen kunde varit bättre. 
SBBK sköt hela 66% mot 39, men Borås sköt i åtta treor mot sex. SBBK hade 18 poäng i färgen, mot Borås 10, men Borås hade 17 returer mot 15. 
 
Ställingen i halvtid: 56-46 för SBBK. 
 
SBBK gjorde 14-2 och Anton och Martin var de som satte poängen, förutom de två straffar som Lazar satte. SBBK fortsatte att dominera och höll Borås på 14 poäng i perioden och fortsatte att leverera offensivt. I slutet kom det treor från Alex och Dino för att säkra den här segern. SBBK gjorde 29-14 i q3 och ledde med hela 85-60 inför avslutningen. 
 
Skyler Flatten öppnade q4 med två poäng, men Lazar visade att detta var SBBK:s kväll och sköt i en trea. Resten var en transportsträcka med ett mindre intresserat Borås och Anton hann komma upp i 24 poäng och William Kermoury gjorde matchens fyra sista poäng.  
Statistiken visar tydligt varför SBBK vann. 55% mot 36 på skotten, 12-11 på treorna och 34-20 från färgen. Dessutom 35-32 i returer och bara sex turn-over mot Borås 12. 
 
Slutresultat: 
Södertälje BBK-Borås Basket 103-77
(24-21, 32-25, 29-14, 18-17)  
 
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 24, Dino Pita 13, Lazar Radosavljevic 13, Martin Pahlmblad 11, Trey Freeman 11, Alexander Lindqvist 10, Jonathan Person 7, William Kermoury 7 och Galin Smith 7.  
 
Poäng Borås: 
William Guténius 19, John Brändmark 14, Skyler Flatten 13, Andreas Person 8, Ludvig Johansson 8, Fredrik Andersson 6, Simon Gunnarsson 4, Elyjah Goss 3 och Siyani Chambers 2. 
    
   

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget