Returmöte mot revanschsuget Borås

Måndag 13 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon tisdag möts SBBK och Borås Basket för andra gången den här säsongen. I lagens första möte i oktober vann SBBK och nu kommer Borås till Täljehallen för att försöka få sin revansch. SBBK behöver i sin tur hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter de senaste matchernas förluster i bagaget.   


Borås har vunnit sina sex senaste matcher, inklusive både mot Jämtland Basket och Norrköping Dolphins. Laget har en stabil stomme av svenska spelare bestående av bland andra ligans bäste poänggörare William Gutenius (19.0 per match), Fredrik Andersson, Simon Gunnarsson och Andreas Person. Tillsammans med sina duktiga importer Skyler FlattenSiyani Chambers, Derreck Brooks och Elyjah Goss har de successivt flyttat fram lagets position i ligan och toppar nu tabellen med Jämtland Basket och Norrköping Dolphins.


För SBBK har det gått lite tyngre på sistone och enpoängsförlusten mot BC Luleå i fredags innebar fjärde raka förlusten. Positivt var ändå att nykomlingen Trey Freeman gjorde en bra insats liksom Anton Gaddefors, som blev poängbäst i laget med sina 28. Utgången var helt oviss på slutet och hade lika gärna kunnat sluta annorlunda, men däremot hade matchbilden kunnat bli en annan om SBBK hade lyckats behålla den tiopoängsledning som byggdes upp ett tag under q3. Det är framför allt den faktorn – att behålla samma höga nivå matchen igenom – som kommer att bli avgörande mot Borås liksom i övriga matcher under fortsättningen av säsongen.

 

Tillbaka i spel i morgon är Alexander Lindqvist, som vilade sitt knä i matchen mot Luleå. Det är däremot osäkert om Uros Cigoja kan spela. Head coach Ludwig Degernäs står över morgondagens match eftersom ett första Covid-19-test visade positivt. I morgon tisdag får Degernäs svar på det kompletterande PCR-testet som togs nu i eftermiddag. I hans frånvaro coachas laget av Sergi Brugué Garcia och Ilias Agathangelidis. Övriga i laget har testat negativt. 

 

Matchen börjar i vanlig ordning 19:04 och spelas i Täljehallen. Den kan även ses på: https://www.sblplay.se/livestream/s-livesandning-mellan-sodertalje-bbk-och-boras-basket-0pwb2

 

OBS! Med anledning av FHM:s nya riktlinjer kring krav på uppvisande av vaccinbevis för de som är 18 år och äldre i samband med sammankomster med fler än 100 personer gäller följande information:

I och med att det nya kravet startar att gälla från med 1 december, kommer Södertälje BBK fr o m den 5 december att införa krav på att publik och funktionärer uppvisar giltigt Covidbevis tillsammans med id-handling, för att kunna vistas i Sporthallen i samband med ligamatch!

Du kan enkelt ladda ner ett vaccinationsbevis på: http://www.covidbevis.se 

Är du inte fullvaccinerad mot Covid-19 eller inte kan uppvisa vaccinationsbevis vid entrén kommer vi tyvärr att neka inträde. På matchdagen ber vi att ni kommer i god tid då det vid insläpp kan ta lite längre tid än vanligt, samt att ni har Covidbeviset + id-handlingar tillgängligt när det blir er tur i inträdeskassan. Vi hoppas att alla respekterar och tillämpar detta då vi alla vill fortsätta kunna se vårt favoritlag i Täljehallen. 


Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget