Viktor Gaddefors skadad när SBBK vann

Tisdag 6 april 2021

SBBK slog Jämtland med 78-74, men fick Viktor Gaddefors skadad i slutet av den första halvleken. 
 
Viktor Gaddefors skada kom efter en dunk, när han föll i golvet och han sågs med lindad vänsterhand under den andra halvleken. Viktor hade på en halvlek gjort 15 poäng och tagit sju returer, det säger mycket, men inte allt, om hans betydelse. 
 
I hans frånvaro blev Dino Pita matchvinnare med en trea och två satta straffkast i slutminuten. Annars var Anton Gaddefors poängbäst med 18.
 
RT Guinn och Pierre Hampton gjorde 17 poäng för Jämtland och Pierre Hampton hade även 13 returer och en dubbel dubel, alltså.  
 
Anmärkningsvärt att SBBK, som i den första quartern satte alla straffkast, under de tre följande bara sköt i 11 av 27.  
 
SBBK spelade en hel del zonförsvar och båda lagen ansträngde sig för att stänga det färgade området. Det blev då ingen riktig publikmatch, om man inte bara vill ha spänning. 
 
- Jag är väldigt nöjd med hur grabbarna reagerade efter förlusten senast, vi var inte bra mot Nässjö och hur de reagerade när Viktor inte spelade i andra halvlek. Hur det är med hans skada får vi veta efter röntgen i morgon, så jag får ligga vaken i natt och vara orolig. Men jag såg i ansiktena på Martin, Dino och Anton att nu går vi ut och fightas. Jag är nöjd med returtagningen i andra och bara 30 insläppta. Min assisterande Sergi Brugué lanserade det här zonspelet och har jobbat hårt med grabbarna och skapat bra regler, så det fick vi bra betalt på i andra halvlek, säger coach Ludwig Degernäs.  
  
Vinsten ger SBBK 23 segrar och sju förluster, medan Jämtland har 17 vinster och 13 förluster. För SBBK innebär vinsten att man blir sämst tvåa i grundserien. 
 
- Det känns bra för grabbarna har haft en bra säsong och förtjänar att vara topp ett eller två, men nu gäller det att vi behåller fokus även i fortsättningen, säger Degernäs.  
 
Norrköping utmanar fortfarande om förstaplatsen. De slog Köping med 87-80. 

Lyssna på intervjuer efter matchen i spelaren nedan. 
 
 
I korthet:  

 
Ingen bra start för SBBK. Två foul på 26 sekunder, Jämtland tog massor av offensiva returer och kunde gå till ledning 18-11, med hjälp av RT Guinns 10 poäng. Cyril Langevine fick sin andra foul och bänkades och då ändrades bilden. SBBK kunde ta fler returer och Viktor Gaddefors kom igång med sitt offensiva spel och med hjälp av många straffar kunde SBBK till slut vinna q1 med 21-19 och blandade zonförsvar och man-man. SBBK sköt i alla sina 10 straffar, annars var det 35% i skyttet och Jämtland hade 26. RT Guinn poängbäst med 10.
  
Offensiva returer för Jämtland i upptakten av andra och Tavrion Dawson kunde lägga i kvitteringen. Anton Gaddefors sänkte en trea och det skulle bli två till i andra. RT Guinn sköt i en trea, men fick strax efter sin tredje foul. Det fick även Anton Gaddefors. Martin Pahlmblad sänkte en trea utifrån vingen och lagen bytte ledningen. Langevine fick sin tredje foul, men fick ändå spela vidare, men inte ända till paus. Viktor Gaddefors dunkade i 40-38, men gjorde illa vänsterhanden när han föll i golvet, åtrestår att få besked om hur svår den skadan är. Anton Gaddefors återkom och då satt hans tredje trea. Dino Pita överraskade med att missa två stycken straffkast. Viktor Gaddefors hade gjort 15 poäng. SBBK:s skottprocent nu 44 mot Jämtlands 38. Returerna ledde också jämtarna - 24-20. 
 
Ställningen i halvtid: 44-44. 
 
Ingen Viktor i andra halvlek för SBBK. Pierre Hampton gjorde första två och RT Guinn fyllde på med en trea. Lazar Radosavljevic hade tre poäng i första halvlek - i q3 gjorde han sex viktiga och Anton Gaddefors bidrog också i utsatt läge. SBBK kunde ändå vinna q3 med 17-16. 
 
Daniel Johansson gav Jämtland ledningen, men Anton Gaddefors sänkte en trea till ledning 64-62. SBBK som satte alla sina straffkast i Q1, sköt nu riktigt dåligt från linjen, men kunde ändå gå till 73-68, efter slarv av Aleksa Solevic och poäng av Trevin Parks. Avgörandet kom med 33 sekunder kvar då Dino Pita sänkte sin trea till 76-70. Visserligen kom Jämtland nära, men Dino sköt  till sist i två straffar till slutresultatet 78-74 och SBBK vann Q4 med 17-14. 
SBBK sköt 42% mot Jämtlands 38, men SBBK:s 21/37 på straffar är ingen kul läsning. Jämtland vann returkampen med 45-40, men hade 11 turn-over mot SBBK:s 10. 
 
Slutresultat: 
SBBK-Jämtland 78-74
(21-19, 23-25, 17-16, 17-14)  
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 18, Viktor Gaddefors 15, Dino Pita 14, Lazar Radosavljevic 9, Trevin Parks 9, Martin Pahlmblad 7 och Samuel Berkelund 6.   
 
Poäng Jämtland: 
RT Guinn 17, Pierre Hampton 17, Cyril Langevine 10, Tavrion Dawson 9, Daniel Johansson 6, Zach Lewis 5, Aleksa Solevic 5 och Anes Zekovic 5.  
 
Text: Kenneth Range   

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget