Viktig seger för damlaget!

Lördag 26 februari 2022

Det var en oerhört viktig mach för båda lagen och det märktes i den första halvleken som blev väldigt poängsnål. De första poängen trillade in först efter drygt 3 minuters spel och poängställningen efter den första perioden var 5-9 med hemmalagets siffror först.

 Även den andra perioden präglades av mycket misstag och missade skott från båda lagen. Wetterbygden kunde dock till halvtidsvila i ledning med fyra poäng (22-26).

I den tredje periodne blev det rejäl islossning för hemmalaget med Chanelle Molina i spetsen. Hemmalaget lyckades vända matchen genom att vinna den tredje perioden med 30-16.

Som mest var hemmalaget i ledning med 12 poäng i den fjärde perioden. Avslutningen blev dock dramatisk då Wetterbygden sakta men säkert hämta upp underläget. I ledning med 69-66 för SBBK fick Wetterbygden chansen till att utjämna matchen med ett sista anfall. Anfallet lyckades inte och hemmalaget kunde dra en lättnadens suck när slutsignalen ljöd och ytterligare en seger kunde räknas in!

 I och med segern klättrar laget upp till en 10:e plats i den mycket jämna tabellen. Avståndet till lagen under nedflyttningsstrecket ökar något och chansen till en bra avslutning på säsongen är god!

 På onsdag väntar en viktig bortamatch mot Helsingborg. Vid seger skapas ett bra utgångsläge att kunna klättra ytterligare i tabellen.

 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget