Övertygande seger i första kvartsfinalen

Onsdag 21 april 2021

Ett fokuserat och motiverat SBBK gick in i den första kvartsfinalen på hemmaplan mot Umeå och kontrollerade matchen direkt från start och släppte aldrig in Umeå i matchen. SBBK vann till slut med 93-63.

SBBK hade trots avsaknaden av SBL:s poängkung Viktor Gaddefors inga problem att ta kommandot i matchen mot Umeå. Redan efter en period ledde SBBK med 27-13 och  ett spelsuget hemmalag slog egentligen inte av på takten förrän i den sista perioden. Men då var matchen redan sedan länge avgjord.

 

– Alltid skönt att gå in i ett slutspel och vinna första matchen. Vi kom ut väldigt bra, offensivt delade vi bollen bra och defensivt gör vi ett bra jobb på Dawit. Tycker också att Kara (Adam Karahmetovic) kommer in i rotationen och gör det bra. Mest nöjd är jag dock hur vi kontrollerar tempot i matchen och att grabbarna går ut och gör det vi sagt att vi ska göra, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

Något som coach Ludwig Degernäs inte var lika nöjd med var den fjärde perioden, som bortalaget vann med 17-18.

 

– Vi håller fokus i 30 minuter, men en match är 40 minuter, i slutet tappade vi fokus på vad vi ska göra och det kan jag inte acceptera, som coach förväntar jag mig att vi håller fokus i 40 minuter, säger Degernäs.

 

Men SBBK firande lär bli kort för redan på fredag är det dags för den andra kvartsfinalen, även då på hemmaplan i Täljehallen.

 

– Det står bara 1-0 och på fredag är det ny match igen. Imorgon kommer vi gå igenom matchen vad vi kan göra bättre och sen gäller det att ta hand om kropparna så vi är redo igen på fredag. 

 

 Intervju efter matchen med coach Ludwig Degernäs och SBBK:s nr. 47 Adam Karahmetovic. 
 

Kvartsfinal 1: SBBK – Umeå 93 – 63 (27–13, 23–16, 26–16, 17–18)

Poäng i SBBK: Trevin Parks 19, Anton Gaddefors 19, Martin Pahlmblad 18, Dino Pita 15, Lazar Radosavljevic 10, Adam Karahmetovic 5, Simon Skott 3, Samuel Berkelund 2, Martin Rosado 2.

Poäng i Umeå: Guim Exposito 16, Nathan Dawit 14, Maxim Esteban 9, Emil Häglund 9, Cole Welle 7, Eddie Czerapowicz 5, Daniel Johansson 2, Anton Lindqvist. 

>>> Fullständig statistik


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget