Veckans andra hemmamatch ikväll

Fredag 4 februari 2022

I tisdags stod herrlaget för en formidabel upphämtning när man vände underläge med 15 poäng till vinst mot BC Luleå. En viktig seger i kampen om att nå en så hög placering som möjligt i sluttabellen.

 

Extra imponerande med segern var att man fick klara sig utan Martin Pahlmblad, Lazar Radosavljevic och William Kermoury. Vidare var inte nyförvärvet Lenorad Halling Ibo spelklar, men skall kunna göra debut i dagens hemmamatch.

 

För kvällens motstånd står Köping som befinner sig på en åttonde och sista slutspelsplats. Man har ett betryggande avstånd nedåt i tabellen då man får betrakta Fryshuset som avhängda. Slutspelsplatsen är bärgad och Köping får inrikta sig på att hitta en bra avslutning på grundserien för att kunna gå in i slutspel med gott självförtroende.

 

Hemmalaget har en positiv trend och har vunnit sju av de senaste åtta matcherna och vill givetvis fortsätta på det vinnande spåret för att säkra minst en topp 4-placering.

 

Kvällens match blir det fjärde mötet under säsongen lagen emellan. Hemmalaget SBBK har vunnit de tre tidigare matcherna med klar 12, 28 och 19 poängs marginal.

Det återstår att se om Köping kan bjuda upp till en jämnare match denna gång.

 

 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget