Uros Cigoja klar för SBBK

Torsdag 29 juli 2021

SBBK har gjort klart med den 23:åriga forwarden Uros Cigoja, som närmast kommer från spel i den spanska klubben Martos i EBA (spanska fjärdedivisionen).

 

Uros Cigoja är uppvuxen i Serbien och spelade fram tills han var 15 med Serbiska Röda Stjärnan, innan han flyttade till Sverige med sin familj. I Sverige har han spelat med AIK och Hammarby i basketettan samt Alvik Basket och AIK i Superettan. Under förra säsongen spelade han dock för spanska Martos. Han har dessutom spelat 16 U-landskamper (U18 och U17). 

 

– Det är en hungrig kille som kommer vara redo att fightas för minuter och komma in i laget med mycket energi. Han är en mångsidig spelare som både kan spela på position tre och fyra. Han är en bra attackspelare men även en bra returtagare, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

– Det känns väldigt bra att vara klar för SBBK, det är ett naturligt nästa steg i min basketkarriär. Jag kommer bidra med 100% på varje träning och match och jag vill visa att jag är redo att spela på en hög nivå. SBBK är Sveriges bästa klubb och jag tror den här truppen kommer kunna vinna SM-guld, säger Uros Cigoja.

 

Uros Cigoja

Längd: 198 cm

Position: Small forward

Ålder: 23 år (1998)

Landskamper: 16 (U)

 

Klara spelare inför kommande säsong:

Uros Cigoja
Galin Smith 

Anton Gaddefors
Dino Pita 

Lazar Radosavljevic
Martin Pahlmblad

William Kermoury  


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget