Tuff uppgift väntar mot Norrköping

Måndag 6 december 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Det är ett formstarkt Norrköping Dolphins som SBBK ska ta sig an i morgondagens match i Täljehallen. Med bara tre förluster på elva spelade matcher ligger Dolphins tvåa i tabellen, medan SBBK innehar femteplatsen, dock med två färre matcher spelade. SBBK har med sina sju vinster och fem förluster hittills blandat och gett under säsongen och behöver höja sig en nivå från lördagens insats mot Jämtland Basket som resulterade i en storförlust.

– Vi började bra och sen tappade vi helt momentum, det var inte specifikt försvar eller anfall, det var hela momentumet. Och man ska inte säga att det får aldrig hända, det är inte robotar utan människor man jobbar med, men vi måste kunna stå upp bättre än vad vi gör i andra halvlek. Att vi fortsätter att jobba, att vi alltid ska ha målet att spela varje possession i max, det är viktigt att vi har den mentaliteten för vi har spelat stundtals bra, men det är för mycket upp och ner. Det är nånting vi har pratat om under hela säsongen och det hänger i. Vi måste komma upp och bli mer stabila i vårat spel, både offensivt och defensivt, säger SBBK:s head coach Ludwig Degernäs. 

Att både Martin Pahlmblad och William Kermoury saknades senast var naturligtvis kännbart för laget. Dessutom har den amerikanske guarden Nick Griffin lämnat och ersatts med Trey Freeman, som premiärspelade mot just Jämtland.

– Båda var sjuka, men Martin var tillbaka idag på träning och William är fortfarande sjuk. Martin spelar imorgon, det är skönt att ha tillbaka kaptenen. Han ville så gärna åka, han var inte jättesjuk, men med tanke på allting som är så kan man inte skicka med nån som är halvt sjuk, säger Degernäs och fortsätter om nyförvärvet:

– Det var lite längre resa, lång bussresa, hotellboende, så det var bra att han kom in i laget och har börjat lära känna gruppen. Jag tycker om det jag ser, han är en kille som snackar väldigt mycket och försöker leda laget med sin kommunikation och det är viktigt. Jag har haft Trey lite under luppen ett tag och nu fick vi möjligheten när Nick fick åka till Finland. Det var bra att vi kunde byta spelare så smidigt, det känns skönt att det är fixat och jag ser fram emot att se vad han kan ge den här gruppen. Trey ska inte vara nån spelare som spelar tio minuter per match, han är här för att spela stora minuter och leda laget.

Norrköping har en grupp duktiga svenska spelare varav både Felix Terins och Nathan Dawit nyligen representerade Sveriges landslag. Tim Schüberg har som alltid en framträdande roll på lagets bakplan och importerna Jackson Rowe, LaDarien Griffin och Brandon Tabb gör jobbet på sina respektive positioner. Däremot har klubben brutit kontraktet med den amerikanska centern Mitchell Smith, som inte riktigt kom upp i förväntad nivå. 

– Det är ett bra Norrköping vi möter, de har ett väldigt bra flyt i sitt anfallsspel och de är väldigt farliga med sina farliga vingspelare i Terins, Dawit och Tabb. De tre guard-/vingspelarna är ett väldigt farligt hot offensivt som alla kan göra runt 20 varje match. Det gäller att vi försöker limitera deras poäng i matchen. Viktigt för oss, det är att vi kommer upp i en annan nivå i vårat försvarsspel än under matchen mot Jämtland i andra halvlek.

Som alltid ser Degernäs fram emot att möta den ständiga ärkerivalen Norrköping och känna av den extra intensiteten:

– Det är alltid roliga matcher mot Norrköping, rivaliteten som finns mellan städerna sen tiden tillbaka. Det är alltid extra kryddat att få spela mot ett bra Norrköping.

Matchen börjar i vanlig ordning 19:04 och spelas i Täljehallen. Den kan även ses på: Södertälje BBK - Norrköping Dolphins (sblplay.se)

OBS! Med anledning av FHM:s nya riktlinjer kring krav på uppvisande av vaccinbevis för de som är 18 år och äldre i samband med sammankomster med fler än 100 personer gäller följande information:

I och med att det nya kravet startar att gälla från med 1 december, kommer Södertälje BBK fr o m den 5 december att införa krav på att publik och funktionärer uppvisar giltigt Covidbevis tillsammans med id-handling, för att kunna vistas i Sporthallen i samband med ligamatch!

Du kan enkelt ladda ner ett vaccinationsbevis på: http://www.covidbevis.se 

Är du inte fullvaccinerad mot Covid-19 eller inte kan uppvisa vaccinationsbevis vid entrén kommer vi tyvärr att neka inträde. På matchdagen ber vi att ni kommer i god tid då det vid insläpp kan ta lite längre tid än vanligt, samt att ni har Covidbeviset + id-handlingar tillgängligt när det blir er tur i inträdeskassan. Vi hoppas att alla respekterar och tillämpar detta då vi alla vill fortsätta kunna se vårt favoritlag i Täljehallen. 


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget