Trevin Parks avgjorde för SBBK i Borås

Fredag 19 mars 2021

SBBK kom tillbaka och kom tillbaka från underlägen och Trevin Parks kunde avgöra med 76-74, med en sekund kvar. 
 
Coach Ludwig Degernäs brukar hävda att grabbarna visat karaktär och den här kvällen var det något alldeles extra. Det var ständiga underlägen, efter dåliga starter i perioderna, trepoängsskyttet fungerade inget vidare och på returerna dominerade Borås. Men den här kvällen var segerviljan enorm hos SBBK:s spelare. 
 
Viktor Gaddefors som hade det lite motigt i starten, fick till slut med sig en dubbel dubbel - 22 poäng och 13 returer. Lazar Radosavljevic var den som tog in SBBK i matchen efter en svag start och så var det hans block i slutminuten som gav SBBK chansen att vinna. Trevin Parks inte att förglömma. Att han hade kyla nog att vänta med avslutet och att i detta dramatiska läge sätta hoppskottet var imponerande. 
 
Kampen mellan skyttekungarna Viktor Gaddefors och Marek Klassen (1:a och 2:a) vanns knappt av Viktor med 22 mot 19.  
 
Fantastisk fredagsunderhållning, om man vill se ett drama, även om det inte alltid är så välspelat. 
 
- Det är en skön känsla att vinna på det här viset, det är tjusningen med idrott och basket att det kan sluta så här, för det kan ju gå åt det andra hållet också. Jag är mest nöjd med försvarsspelet, att vi åker ner till Borås och håller dem på 74 poäng. Men våra starter på perioderna är alldeles för dåliga. Vi tog lite stryk av norrköpingsmatchen, då vi inte riktigt kämpade, men idag var det rätt attitydsmässigt. Fast det gick troll i spelet fortsatte vi kämpa och sånt gör en coach glad, säger Ludwig Degernäs, som också berättar om det dramatiska slutet. 
 
- När jag tog time-out så frågade jag Sergi (assisterande coach) vem ska vi ge det och han svarade TP direkt. Jag ritade upp avslutet och Trevin levererade, precis som han gjorde mot Jämtland.    
 
SBBK har nu 20 vinster och sex förluster och ökade avståndet till Borås, som nu har 17 vinster och 10 förluster. Lagen har vunnit två matcher var, men Borås har poängövertag om lagen hamnar på samma poäng.  
 
I korthet:   

William Gutenius fick fritt fram centralt och dunkade i matchens första två och Avery Woodson blev ensam ute på vingen och sköt i en trea. Efter 3.14 kom SBBK.s första poäng och det var Lazar Radsavljevic som satte sina två strafkast och reducerade till 2-6. Och Lazar var med ytterligare sju poäng den som tog SBBK upp i ledning med 18-14. Men innan den q1 var över hade Willliam Gutenius och Marek Klassen utjämnat. Borås sköt bara 35% mot SBBK:s 41. 
 
Den andra quartern började ännu sämre för SBBK då Borås gjorde 8-0 och coach Ludwig Degernäs kände sig tvingad att ta time-out. Efter den ökade Andreas Person på och Borås ledning var 10 poäng. Efter 3.47 kom SBBK:s poäng och det var 2+1 av Viktor Gaddefors. Det hade inte varit nån framgång med trepoängsskyttet i den första för Trevin Parks, men nu gick en i alla fall i. Dino Pita svarade för en bra andraquarter och gjorde sju poäng, med två treor och en lay-up. SBBK hade lagfoul och Borås kunde från straffkastlinjen skjuta i tre poäng, som innebar att laget vann q2 med 24-20. Borås hade bättrat på skottprocenten till 42, mot SBBK:s 40. Men Borås hade skjutit 8/19 på treor, mot 5/20 för SBBK. Borås hade tagit 22 returer mot 14. Lazar Radosavljevic och Marek Klassen var poängbäst med 11. 
 
Ställningen i halvtid: 42-38 för Borås. 
 
Bra försvar gav 24 sekunder i boråsanfallet, men det dröjde 3.12 innan Viktor Gaddefors gjorde 2+1 för SBBK. Då hade Borås redan gjort fem poäng. Men som det varit genom hela matchen, så kämpade sig SBBK tillbaka från underlägen och nu också. Viktor Gaddefors och en trea från Dino gjorde att SBBK vann q3 med 23-20 och låg bara under med 61-62. 
 
När det gäller den fjärde quartern, så kan man lämna det som hände före DeAndre Davis trea till 72-68 för Borås. Nu började det stora dramat. Martin Pahlmblad sköt i en mycket viktig trea, men Marek Klassen svarade med en likadan. Viktor Gaddefors kom med 2+1 och 74-74. Nu var det nervigt och både William Gutenius och Marek Klassen missade två straffkast. Då kom det som avgjorde matchen, Lazar Radosavljevic blockade Klassens avslut som inte tog i korgen och 24 sekundersavblåsning. 22 sekunder kvar och time-out SBBK, som då kunde spela av på offensiv halva. Trevin Parks väntade tills tiden nästan var ute innan han sköt och med en sekund kvar gick bollen i och segern var klar. 
SBBK sköt 40 % mot Borås 38, men boråsarna var bättre på treor - 13/38 mot 8/31 för SBBK och returtagningen vann Borås med 42-34. 
 
Slutresultat: 
Borås-SBBK 74-76 
(18-18,  24-20, 20-23, 12-15)  
  
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 22, Lazar Radosavljevic 18, Dino Pita 13, Trevin Parks 12, Matrin Pahlmblad 7 och Anton Gaddefors 4. 
 
Poäng Borås:
Marek Klassen 19, Avery Woodson 16, Wiliam Gutenius 12, Jeremy Harris 11, DeAndre Davis 7, Andreas Person 4, Ludvig Johansson 3 och John Brändmark 2.  
 
Text: Kenneth Range  

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget