Tredje raka förlusten för damlaget

Lördag 9 oktober 2021

Kapten Claesson gav SBBK ledningen
Kapten Claesson gav SBBK ledningen
A3 utklassade SBBK och vann med 87-55, i en match där SBBK bara ledde en enda gång - med en inledande trea från kapten Claesson. 
 
  
Det var två lag utan vinst den här säsongen som möttes i Umeå Energi Arena och nu behöver inte A3 vänta längre. 
 
Det var mycket som gick på tok för SBBK i den här matchen och att Chanelle Molina fick sin andra foul redan efter knappt tre minuter, ökade ju inte direkt SBBK:s chanser. Den här gången bidrog hon bara med fyra poäng.
 
Men 87 poäng insläppt håller ju inte, chansen att vinna då är ju försvinnande liten.  
 
A3 hade fem stycken spelare med 12 poäng eller mer, medan södertäljelaget hade två, Aliya Jeune och Matilda. Aliya var poängbäst i SBBK med sina 16, men Abigail Asoro blev matchens bästa med 19, 15 av dem i andra halvlek.   
 
Matilda satte fyra av sex trepoängsförsök och det är ok och 16 poäng för Jeune också, men hon var 5/12.
 
Linnéa Rosendal och Anna Dahl, som båda spelade mer än 15 minuter blev utan poäng, att jämföra med A3 där åtta av nio spelare bidrog.   
 
Coach Jesper Sundberg efter matchen: 
 
- Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek. Vi hade lite svårt att skapa övertag mot deras stora, men det var ändå hyfast. I andra halvlek valde vi att gå smått och det fungerade inte som vi hoppats och som grupp tappade vi självförtroendet och då kom dåliga possessions både offensivt och defensivt, säger Sundberg. 
 
Hela 22 turn-over, varför blev det så ?
 
- Vi blev var passiva och då blir även enkla pass svåra att komma i position till. 
 
Chanelle Molina fick snabbt sin andra foul och byttes ut. Hur påverkade det ? 

- Hon fick ju spela mindre där och hon är en viktig kreatör för oss. Men hon var ändå inne i andra, när vi skulle försöka gå ikapp. 
 
Hur går ni vidare nu efter tre stycken förluster ?
 
-  Vi måste fortsätta jobba och vi behöver tid. Två halvlekar som den första, så hade det varit annorlunda, avslutar Jesper Sundberg.  
 
 
I korthet: 
 
 
SBBK startade matchen med Ellen Åström, Chanelle Molina, Linnéa Rosendal, Edessa Noyan och kapten Matilda Claesson.  
 
Matilda gav också SBBK en perfekt start, då hon sänkte sin trea. Men sex raka missade avslut gjorde att A3 gick till 6-3 och då hade också Chanelle Molina dragit på sig två foul. Joyce Monakana satte ett av sina straffkast, men Umeå gick till 13-7 och då tog coach Jesper Sundberg time-out, med fyra minuter kvar. Aliya Jeune, som kommit in för Ellen, snodde bollen för en lay-up och hon hade strax före det även skjutit i en trea. Men A3 gick till 18-9 och då hade SBBK-fostrade Patricia Elias sänkt en trea. Men avslutningen blev positiv, då Jeaune satte trea nummer två och Edessa Noyan avslutade med en hook, till 18-14. A3 sköt 47% mot 26 för SBBK. 
   
A3 gjorde 6-0 i upptakten av andra och de poängen kom till efter offensiva returer. Joyce Monakana satte ett av sina straffkast och Edessa fölkjde upp med en trea och då var det 24-18. A3 stod i lagfoul med drygt fem minuter kvar, men SBBK lyckades inte få med sig så mycket av det, utan A3 gick ifrån till 36-25. Joyce Monakana förbättrade en skral procent på straffar när hon från linjen gjorde den första halvlekens två sista poäng. A3 vann q2 med 18-13 och hade 40% mot 25. SBBK hade missat fem av 12 straffkast. Aliya Jeune var den första halvlekens bästa poängplockare med 10. 
 
Ställingen i halvtid: 36-27
 
I matchen mot Mark senast, så säckade A3 ihop i tredje, men inte nu - tvärtom. Efter en alley-oop av Abigail Asoro, som innebar 12-5, tog coach Sundberg time-out med sex minuter kvar. Men det blev ingen bättring, snarare tvärt om och A3 vann q3 med hela 29-10. Abigail Asoro gjorde 10 poäng för A3 och perioden avslutades med att Teniya Page fick skjuta tre straffkast och sänkte alla tre. Ställningen inför avslutningen var då 65-37. 
 
Page snodde bollen och med en lay-up gjorde ökade hon på ledningen och Vasiliki Louka följde upp och coach Sundberg kallade till time-out. Det dröjde 3.46 till det att Matilda Claesson sänkte en trea, då hade A3 gjort 12-0. Det kom ytterligare en trea från Matildas händer och då var hon 4/6 på treor. En redan avgjord match avslutades med att Ellen Åström gjorde de sista fyra poängen, men A3 vann q4 med 22-18 och matchen med 87-55. 
SBBK:s skottprocent höjdes aningen till 29, men A3 hade 46% och 48-42 i returer. SBBK satte 11 av 17 straffar och hade hela 22 turn-over.
 
 
Slutresultat: 
A3-SBBK 87-55 
(18-14, 18-13, 29-10, 22-18)  
 
 
Poäng SBBK: 
Aliyah Jeune 16, Matilda Claesson 13, Ellen Åström 8, Joyce Monakana 7, Edessa Noyan 5, Chanelle Molina 4 och Ida Andersson 2.   
 
Poäng A3: 
Abigail Asoro 19, Teniya Page 17, Ama Degbeon 12, Vasiliki Louka 12, Tiffany Brown 12, Patricia Elias 7, Sandra Hansson 4 och Isabelle Edholm 4.  
  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget