Tjejmanifestation när A3 gästar Täljehallen

Fredag 11 mars 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon lördag möts SBBK emot A3 för andra gången den här säsongen, den här gången i Täljehallen där det bjuds på fritt inträde i samband med den Tjejmanifestation som SBBK anordnar. Lagen har mötts en gång förut, alldeles i början av säsongen och då vann A3 med 87-55. De sista grundseriematcherna betyder mycket för båda lagen. A3 har fortfarande chans att överta fjärdeplatsen från Alvik Basket i tabellen medan SBBK är ett av lagen som strider om den sista slutspelsplatsen när tre omgångar återstår.

A3 har under flera år nu tillhört topplagen i SBL – dock kanske några placeringar längre ned i tabellen den här säsongen än tidigare. I truppen ingår den viktiga spelfördelaren Tiffany Brown, som snittar 17.8 poäng per match. Den tyska forwarden Ama Degbeon är en mycket mångsidig spelare som bidrar med rutin, längd och 14.0 poäng och 9.1 returer per match. Landslagsmeriterade Abigail Asoro är en annan kompetent spelare som kräver mycket bevakning. I A3 spelar även den före detta SBBK-spelaren Patricia Elias.

Strax innan årsskiftet bröt guarden Tenyia Paige sitt kontrakt med klubben på grund av rädsla för covid i kombination med sin astma och ersattes av Jada Lewis, som i sin tur fick lämna efter bara en match på grund av långtidssjukdom.

SBBK fortsätter att sikta mot slutspel och har uppvisat fin form på sistone, kanske med undantag senast mot Luleå Basket som slutade i storförlust. SBBK:s head coach Jesper Sundberg berättar om lagets utveckling under säsongen:

– Vi försöker spela för att vinna, taktiskt är det inte så mycket som har ändrats, det kan jag inte påstå, det är mer att vi för varje match och för varje vecka som går så hinner vi träna och hamna i fler situationer och bli bättre på det vi försöker göra. Det är ingen hemlighet att vi inte hade nån försäsong att tala om och att vi låg efter tidsmässigt, så det är ingen skräll att vi är bättre nu än i början av säsongen.

– Vi har jobbat ihop oss lite och sen ser man att vi har använt oss av fler spelare än många andra lag har gjort från dag 1. Och det är många lag som börjar stupa nu, ta Visby (Ladies) och Mark (Basket), de är inte lika bra nu som i början när de går stenhårt på deras fyra ledande spelare match efter match i flera månader. Det är väl nånting som vi börjar få resultat för också, att vi kanske har mer uppsida nu än vad vi hade förut jämfört med andra lag. 

Uppkast 15:00 i Täljehallen i morgon lördag. I samband med Tjejmanifestationen bjuder SBBK:s samarbetspartners på fritt inträde och även godisregn och utlottningar står på agendan. Missa inte det!


Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget