Tidig seriefinal ikväll!

Torsdag 21 oktober 2021

När Södertälje och Jämtland drabbar samman ikväll är det seriens två enda obesegrade lag som ställs mot varandra. Det bådar för en jämn och spännande match och på näthinnas finns givetvis fjolårets semifinalserie som gick till en sjunde och avgörande match där hemmalaget Södertälje drog det längsta strået.

 

Efter två på pappret givna segrar mot Umeå och Fryshuset har hemmalaget i de två senaste matcherna lyckats vinna mot Nässjö på hemmaplan och senast blev det en imponerande bortaseger i Borås. Även om det är tidigt på säsongen kan vi konstagera att lagets defensiv är stark och att laget har en bredd trupp. Det visades inte minst i segermatchen mot Borås då Uros Cigoja var det stora utropstecknet då han noterades för 10 poäng och 13 returer. Även Nicholas Griffin klev fram och noterades för 13 poäng på 14 minuters speltid.  Återstår att se hur Uros och Nicholas kan följa upp de siffrorna i dagens match!

 

Med Adnan Chuk som coach på andra sidan kan vi utgå ifrån att det hemmalaget ställs mot ett välcoachat lag som inte kommer att lämna något åt slumpen. Men vi vet att även hemmalaget kommer väl förberett och vi kan se fram emot en riktig toppmatch i Täljehallen!

 

Coach Ludwig Degernäs inför matchen:

Intressant match väntar mot Jämtland. Vi kommer alla ihåg den gastkramade semifinal serien från förra året som varade i 7 matcher. Jämtland har börjat säsongen väldigt bra i år och får ses som en av dom stora favoriterna tillsammans med Norrköping. Laget är ett väldigt fysikt lag med deras nya amerikan Steve Harri,  RT Guinn och Pierre  Hampton under korgarna. Så returtagningen och vårt team defense blir viktiga nycklar för vår prestation! Lägg därtill deras nya amerikanska point guard CJ Wilson som spelat MVP basket och med coach Chuk på bänken så förstår alla att vi kommer behöva en 100%-ig insatts.

 

 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget