Tabellfyran Visby på besök

Lördag 19 februari 2022

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

I morgon söndag väntar nästa tuffa uppgift för SBBK när Visby Ladies gästar Täljehallen. I lagens förra möte i början av säsongen vann Visby knappt med 75-71, lett av Jessica Kelliher som stod för mäktiga 36 poäng, tio returer, fyra steals och tre assists. 

Visby har haft en framgångsrik säsong hittills. Nämnda Kelliher är en riktig poängmaskin och snittar 25.8 per match vilket är flest i ligan, dessutom plockar hon 11.1 returer (fjärde bästa i ligan). Inte långt efter är Davion Wingate med 20.2 poäng per match. A’lexus Harrison står för 10.3 poäng och 10.3 returer per match, men har tyvärr inte kunnat spela de senaste matcherna på grund av skada.

– Visby har spelat väldigt stabilt hela året. Laget är välcoachat och spelar strukturerat offensivt. Jessica Kelliher och Davion Wingate har burit laget till 12 vinster och en imponerande fjärdeplats så här långt, säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg om motståndet.

SBBK:s åttapoängsseger över Borås Basket i onsdags var viktig i bottenstriden och innebär att SBBK närmar sig flera lag ovanför samt att Borås övertog bottenplaceringen. Dessvärre är laget sjukdoms- och skadedrabbat och har därför sajnat 188 centimeter långa Sofia Roma, en amerikansk/puertorikansk spelare som närmast kommer från spel i Spanien.

– Kristina Arsenics knäskada håller tyvärr henne från spel resten av säsongen och Klara Lundquist är inaktiv på grund av sjukdom på obestämd tid. Ida Andersson som missade senaste matchen i Borås är fortfarande osäker till spel mot Visby. På plussidan har vi vårt nyförvärv Sofia Roma som vi hoppas kan bli spelklar i tid till matchen, informerar Sundberg.

Uppkast klockan 16.00 i Täljehallen på söndag 20 februari. Matchen visas även på: Södertälje Basketbollklubb - Visby Basketbollklubb - Södertälje BBK Dam (solidsport.com)


Lina Agnemar

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget