Storseger när Anton var tillbaka

Söndag 27 december 2020

SBBK slog Nässjö med 100-57 och tog den sjätte raka segern, när Anton Gaddefors gjorde comeback. 
 
Anton klev in i matchen efter en stund och inledde med att skjuta i en trea. Men det var som vanligt broder Viktor som var lagets starkaste kort. En dubbel dubbel med 25 poäng och 12 returer, men också med bra försvarsspel - precis som vanligt med andra ord. 
 
Men det fanns många glädjeämnen. Försvarsspelet var långa stunder riktigt bra, anfallen såg oftast kontrollerade ut och Martin Pahlmblad hittade treorna igen. Dessutom bara 28 insläppta i första och 29 insläppta poäng i andra halvlek. 
 
- Vi följer vår game-plan i 40 minuter och fortsätter att göra det vi ska och sånt gör en coach glad. Det måste vi fortsätta med. Vi pratade inför matchen om att vi skulle ha koll på ruturtagningen och kontrollera tempot. Returerna lyckades vi inte med i början, men i andra halvlek och då kan man också kontrollera tempot. Då kontrollerade vi också matchen. Kul ocså att de unga killarna fick komma in och visa sina kvalitéer. Det gör också en coach glad, men det är viktigt för hela gruppen, säger coach Ludwig Degernäs, som också avslöjar att det var träning på juldagen och två pass på annandagen.   
 
Dagens vinst inneär att SBBK har nio vinster och två förluster, medan Nässjö nu har åtta vinster och fem förluster.   
 
 
Det började lite illa med fortsatte desto bättre. Dartaye Ruffin härjade och gjorde tidigt sex poäng under SBBK-korgen. Under den tiden hade bara Martin Pahlmblad lyckats sätta ett av två straffkast. Då inledde Viktor Gaddefors det som skulle bli ett regn av treor. Trevin Parks, Martin Pahlmblad och nyinkomne Andon Gaddefors sänkte alla treor. Innan q1 var slut hade Viktor satt tre stycken treor och SBBK var 6/6. Skyttet 81%. Däremot 4/7 på straffar. SBBK ledde med 28-14 efter första. 
 
Anton Gaddefors inledde den andra quartern med två poäng och strax därpå sköt William Kermoury i en trea. För Nässjös del dröjde det till 6.03, innan David Höök sköt i den första trean, efter 10 missade. Ruffin fick sin tredje foul och Jordan Peltier skadade sig och gick till omklädningsrummet, men Nässjö kunde ändå vina q2 med 14-12. SBBK:s skottprocent hade nu sjunkit till 59% och på treorna var det 7/12. Viktor Gaddefors hade redan 13 poäng och nio returer. 
 
Ställningen i halvtid: 40-28 för SBBK. 
 
Zachary Charles inledde för Nässjö, men Viktor följde upp med en dunk. Tyvärr för Nässjö var trepoängsskyttet tillbaka hos SBBK som efter bl a tre treor från Martins händer kunde leka hem q3, som vanns med 32-16. Viktor Gaddefors hade också presenterat en stark coast-to-coast, som man hade velat höra publikens jubel efter. Ställningen inför avslutningen 72-44 och avgjort förstås. Skönt att Peltier kunde spela igen. 
 
Viktor inledde med fem raka och släckte med det Nässjös hopp. Innan det var slut hade Samuel Berkelund, Simon Skott och Adam Karahmetovic fått visa att de minsann också kan stämpla i från trepoängslinjen. För Skotts del var det första poängen. SBBK hade med det skjutit 70% på treor. SBBK vann q4 med 28-13 och hade därmed bara släppt in 29 poäng i andra halvlek. 
 
Slutresultat: 
SBBK-Nässjö 100-57 
(28-14, 12-14, 32-16, 28-13) 
  
Poäng SBBK: 
Viktor Gaddefors 25, Martin Pahlmblad 14, Dino Pita 14, Trevin Parks 14, Anton Gaddefors 8, Samuel Berkelund 8, Lazar Radosavljevic 4, Marti Rosado 4, William Kermoury 3, Adam Karahmetovic 3 och Simon Skott 3.  
  
Poäng Nässjö:
Keenan Gumbs 11, Craig Lecesne 10, Dartaye Ruffin 8, Jordan Peltier 6, Edvin Stark 6, Zachary Charles 5, David Höök 5, Lucien Christofis 4 och Anton Politis 2. 
  
Text: Kenneth Range

Intervjuer efter matchen från Snapshotmedia: 
 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget