Storseger för Telge på Gotland

Söndag 19 januari 2020

Trots en mardrömsstart kunde Telge vinna med 82-55 mot Visby Ladies. Ladies hade 15-4 efter 2.43, men coach Viktor Bengtsson lät spelet fortsätta. 

- De hade fått en planka-i-trea och en annan turtrea, det gäller att vara lite kylig i det läget. Vi hade pratat om att sätta hög press på dem och då måste vi gå runt på många spelare i första halvlek, om vi ska orka i den andra. Vi tycker att vi har ett bättre lag.  

Peyton Whitted debuterade för Telge, men hon kom att stå i skuggan av Hanna Sheikh som svarade för sex stycken treor och landade på 20 poäng. Med det var hon bäst i matchen, tätt före Visbys Julie Spencer som gjorde 17. 

- Hanna gjorde sin bästa match för säsongen och det var jättekul för Hanna och bra för laget. Vi har försökt att  skapa självförtroende och ge henne tid. 

- Peyton gjode det helt okey, men hon hade det svårt med nivån. Ingen kontakt alls tilläts på "low-post" och jag tycker att domarna var petiga på hennes fouls, säger Bengtsson.  

Med dagens vinst har Telge nu 8-5, medan Visby står på 1-12.

Peytons debut gav nio poäng, fem returer och två assist.

Vid sidan om Hanna Sheikh blev det starka siffror på Ellen Åström - 16 poäng, sex returer och sex assist.  

Tälje använde samtliga tio spelare, vilket innebär att Evelina Izgin fick komma in i slutet av matchen och spela i nästan två minuter.

 

Kort om matchen:

Efter 2.43 hade Visby gått till 15-4 under en period då "allt gick i". Där kom då Ellen med en viktig trea. Med Julie Spencer, som gjorde 11 poäng i första, såg till att Visby höll undan.

Ställningen efter första: 22-17 för Visby

Sarah Toeaina inledde för Telge och sen kom Hanna Sheikhs drömperiod. Det började med en trea som följdes av en block och en defensiv retur och så en trea till. Då ledde Telge med 25-22. Hanna satte sen ytterligare en trea och även Meret Kleine-Beek satte en och då hade Telge 41-30 och ett klart grepp. Telge vann perioden med 24-10.  

Ställningen i halvtid: 41-32 för Telge

Spencer, som varit "tyst" under hela den andra quartern, gjorde fyra raka för Visby, men Sofia Hägg visade att treorna börjat sitta nu. Hanna Sheikh sköt i två stycken här också och det var nästan bara Spencer som störde Telge, även om Caroline Danielsson och Alexa Middleton också kom i protokollet. Telge vann perioden med 21-17.

Ställningen inför avslutningen: 62-49 för Telge

Elin Lomgren inledde med två poäng och Sarah Toeaina satte två straffar och så var matchen avgjord. Visby mäktade bara med sex poäng i den fjärde quartern, så Telge kunde defilera. Hanna Sheikh satte sin sjätte trea och innan det var över hade även Peyton Whitted skjutit i sin första trea i telgedräkten. Telge vann q4 med 20-6.

Telge sköt 49% mot 30 för Visby. På treorna hade Telge 12/31, medan Visby hade 6/24. (tre av de där sex kom under de första minuterna). Telge tog 40 returer mot 35.  

Slutresultat: Visby Ladies-Telge Basket 55-82 

 

Poäng hos Telge:

Hanna Sheikh 20, Ellen Åström 16, Sarah Toeaina 10, Peyton Whitted 9, Sofia Hägg 8, Dara Taylor 8, Elin Lomgren 7 och Meret Kleine-Beek 4.

Poäng hos Visby:

Julie Spencer 17, Alexa Middleton 9, Jonna Raflund 7, Johanna Persson 6, Isabella Kaukopaasi 6, Caroline Danielsson 5 och Jaycee Coe 5.  

  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget