Storseger för SBBK mot Fryshuset

Fredag 18 februari 2022

\"Vi blir farliga i slutspel\" sa Martin i TV inför matchen. 
Foto: Anna Forsström
\"Vi blir farliga i slutspel\" sa Martin i TV inför matchen. Foto: Anna Forsström
Enkel seger för SBBK mot Fryshuset och segersiffrorna blev till sist så stora som 101-65. 
 
Kapten Pahlmblad intervjuades inför matchen och deklarerade att SBBK är på gång och blir att räkna med i slutspel. 
 
Som ni väl redan vet är Jonathan Person ur spel för en tid framåt, då han drabbats av hjärtsäcksinflammation. Hans plats i uppställningen gick nu till Teodor Manfredsson. Dessutom fick talangen William Kermoury chansen att spela från start och det fick även Leonard Halling, mot sina förra klubbkamrater. 
 
William spelade mycket och blev också poängbäst i SBBK med 16 poäng och då tvingades han ändå bryta matchen i början av den fjärde perioden. 
 
Teodor ägde slutet på matchen, där han inledde med en trea och till slut landade på sju poäng och blev hissad efter slutsignalen.  
 
Både Galin Smith och Jaye Crockett hade dubbel dubbel, Jaye 13 poäng 12 returer och Galin 12 11.  
 
Fryshuset har det minst sagt motigt. Till listan av saknsde spelare lades nu även centrern Kenneth Simms, som tillsammans med Aleksa Solevic varit laget bärande spelare den senaste tiden.  
 
Solevic kunde öka sitt poängsnitt en aning, då han gjorde 20 poäng och bättrade även på returstatistiken med nio returer. Han kom med 19,6 och 7,6. 
 
Matchen spelades i en mycket lugnt tempo i den första halvleken och utan intensitet i försvaren. SBBK ökade bolltempot och stärkte försvaret i den tredje perioden och då blev klassskillnaden verkligt tydlig, 26-9. 
 
Besk eftersmak ändå, eftersom både William Kermoury och Aleksa Solevic gjorde sig illa i slutperioden och tvingades bryta matchen. 
 
SBBK har nu 16 vinster 10 förluster, medan Fryshuset förlorat samtliga 28 matcher.
 
Det är ju jämnt mellan lagen i mitten av tabellen och Nässjö som är ett av lagen fick ikväll stryk av Köping med 91-85, efter förlängning. 
 
 
Coach Ludwig Degernäs efter matchen: 
 
- Skönt att vi vann och skönt att det var så mycket folk i hallen. Matchen är en solid match av spelarna, inte lätt med tanke på att Fryshuset saknade så många spelare. Williams match var en ljusglimt, han tog verkligen chansen. Synd att han gjorde sig illa, det var en stukning, hur allvarligt det är vet vi inte. De som spelade stora minuter gjorde det bra och skönt att vi kunde ta ner minuter på dem som brukar spela stora. Bra med seger inför landslagsuppehållet med chans att träna och få fräscha kroppar. Bra att vi har så stor coachstab som kan hålla igång laget när jag är borta. Och jag har 100 procents förtroende för coacher spelare, säger "Ludde" 
  
 
Matchen i korthet: 
 
SBBK startade med Trey, William, Jaye, Galin och Leonard.   
 
 
Jaye inledde den här matchen också, men nu tog det 57 sekunder, mot 37 senast. Trey fyllde på med matchens första trea. Efter 2.38 kom Fryshusets första poäng - från Elias Weiberts händer och det betydde 7-2. Ledningen växte till 25-8, innan Fryshusets första trea kom och det var 16-årige Eddie Hedqvist som satte den. Periodens sista poäng sköt William Kermoury i från strafflinjen, för 26-11. 
 
Aleksa Solevic satte en av två från linjen innan SBBK började vräka i treor, Anton kom med den första. SBBK:s försvarsspel var nu "avslappnat" och då kunde Elias Weibert imponera med några tjusiga aktioner.  Fem stycken treor gjorde att SBBK vann q2 med 30-24 och hade då 8/20 på treorna, under den första halvleken. Skottprocenten totalt var 52 för SBBK mot 43 för Fryshuset. Returerna ledde SBBK med 22-16. 
 
Ställningen i halvtid: 56-35 för SBBK. 
 
Brook Hailu gjorde den andra halvlekens första två poäng och samme Hailu satte en stund senare sin tredje trea i matchen till ställningen 62-40. Då gjorde SBBK 9-0 och den sviten avslutades med Martins första poäng i matchen - en trea. Det blev starten för en ordentlig flytperiod för Martin, som stod på 11 när q3 var över. SBBK vann perioden med 26-9 och hade med sig 82-44 inför avslutningen. 
 
Hailu sköt i sin fjärde trea i inledningen, men William svarade med detsamma, hans 16:e poäng. Hailu kom med två nya poäng, där han tryckte undan Wiliam som i den situationen gjorde sig illa och kom sedan inte tillbaka i matchen.  Med 2.42 kvar gjorde sig Aleksa Solevic illa och tvingades bryta matchen. Slutet tillhörde Teodor Manfredsson som först sköt i en trea, med 1.28 kvar och sedan fyra poäng ytterligare och var den som stod för poängen som spikade slutresultatet 101-65. Som belöning blev han hissad av lagkamrater efter slutsignalen. Fryshuset vann faktiskt q4 med 21-19. 
SBBK landade på 50% mot 38 för "Frysen" och hade 14 stycken treor mot fem. Returerna dominerades till sist och slutade med 48-33. 
 
Slutresultat: 
Södertälje  BBK-Fryshuset Basket 101-65
(26-11, 30-24, 26-9, 19-21) 
 
Poäng SBBK: 
William Kermoury 16, Martin Pahlmblad 14, Trey Freeman 14, Jaye Crockett 13, Galin Smith 12, Dino Pita 8, Anton Gaddefors 8, Teodor Manfredsson 7, Lazar Radosavljevic 5 och Leonard Halling 4. 
 
Poäng Fryshuset:
Aleksa Solevic 20, Brook Hailu 18, Elias Weibert 16, Ernesto Celiker 6, Eddie Hedqvist 3 och Åke Swahn 2.  
 
 

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget