Sofia Hägg uttagen till seniorlandslaget

Fredag 6 november 2020

SBBK damlags Sofia Hägg var reserv till damlandslagets trupp som ska in i EM-kvalbubblan på Kreta i november. Bara några dagar innan avresa är det klart att hon kallas in.

Den 23:åriga guarden Sofia Hägg som gör sin andra säsong med SBBKs damlag kommer ingå i den landslagstrupp på 14 spelare som kommer åka till Kreta, Grekland för träningsläger följt av match mot Israel den 14 november. 

– Det känns väldigt hedrande att få chansen i landslaget igen, och den här gången på ”riktig” seniornivå. Jag fick samtalet tidigare idag vilket kom som en liten chock, även om jag visste att jag var med på reservlistan. Nu gäller det bara att så fort som möjligt, efter matchen mot Helsingborg imorgon, styra om fokus mot en vecka på Kreta. Konkurrensen på guardpositionen är stenhård men jag kommer göra mitt yttersta för att bidra på det bästa sätt jag kan, säger Sofia Hägg. 

Schema

8 november: Resdag till Kreta, Grekland

9-13 november: Träningsläger Kreta, Grekland

14 november: EM-kvalmatch Sverige-Israel

 

Förutsättningar EM-kval

Sverige spelar kval till EM 2021 i Frankrike/Spanien. Sverige kvalar i Grupp B tillsammans med Israel och Montenegro. För att kvalificera sig till EM behöver Sverige vinna gruppen eller vara en av fem bästa grupptvåorna (av nio grupper).

EM-kvalet spelas under tre fönster; november 2019, november 2020 och februari 2021.

 

Sverige är etta i gruppen med två vinster och noll förluster. Två matcher återstår, 14 november mot Israel och 4 februari 2021 mot Montenegro.

 

>>> Här hittar du mer om EM-kvalet och hela truppen som innhåller flera spelare med koppling till SBBK 

 

Namn: Sofia Hägg
Ålder: 23 år (1997)
Position: Guard
Moderklubb: Västerås Basket

>>> Spelarprofil Sofia Hägg (sbldam.se) 

Matchen mot Israel kommer att sändas i SVT.  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget