Skön vinst i Basketettan för Södertäljes herrar mot Norrköping Dolphins

Måndag 1 november 2021

Det var ett taggat Södertälje som bortalaget Dolphins mötte och fick se sig besegrade mot i en jämn match med slutresultat 84-77. Segern betyder att SBBKs svit med tre raka förluster i Basketettan äntligen är bruten.
Det var en stark första quarter med bra inside spel, svagt skytte i andra quartern. I den tredje blev det sämre försvarsspel som bäddade för många fouls i båda lagen, men i den fjärde blev det bättre skärpa i både avslut och skytte för Södertäljes utvecklingslag som vände matchen och tog hem segern. Stort grattis till vinsten!
 
Se våra hemma- och bortamatcher 2021/2022 på Solidsport: https://solidsport.com/sbbk-utv-herr
Nästa match är på bortaplan mot Djurgården lördagen den 13 november, uppkast klockan 16.00.
 
Mer om Basketettan:
Basketettan indelas i en Norra serie och en Södra serie med max 12 lag i vardera. Indelningen görs efter geografisk placering så snart det är klart vilka klubbar som har kvalificerat sig. Lag som föregående säsong tillhört den ena eller andra geografiska gruppen är inte garanterade att bli placerade i samma grupp den kommande säsongen.
 
Norra och Södra serien spelas i varsin enkelserie där ranking och lottning avgörs med hjälp av de placeringar lagen hade föregående säsongs grundserie. De fyra högst placerade lagen i BEH Norra respektive BEH Södra avancerar till Superettan Herr SEH, där de tar med sig poäng och resultat från grundspelet. De två lag som blir högst placerade i Superettan avancerar till Basketligans (BLHs) kvalserie.
 
De lag som inte går till SEH stannar kvar i BEH Norra respektive Södra och fortsätter i en dubbelserie där lagen tar med sig poäng och resultat från deras inbördes möten. Lag 7 och 8 i de två serierna gör tillsammans med de bästa placerade lagen från div 2 upp om platserna till kommande säsongs BEH.

Relaterade nyheter

SBBK