Scania tillsammans med SBBK visar framfötterna inom miljötänk och samhällsinsatser

Onsdag 28 november 2018

Som ni vet var vi på Scania igår, vi tyckte att det var intressant när Izla Aho frånScania berättade om vad Scania och hon gör.

 

Vi var inteså insatta i vad Scania gjorde innan vi fick prata med Izla, hon berättade attScania försöker göra mer miljövänliga och hållbara lastbilar som kan fraktadina varor på ett bra sätt, dessutom sammarbetar Scania med olika skolor ochföretag.de försöker göra så att så många som möjligt har något att göra omdagarna, aktiviteter. De sammarbetar även med TomTits för att få barn vid ungålder att få intresse för teknik så när de blir äldre kanske de vill jobba påScania. Så det vi tycker är bra är att dom gör mycket för miljön och kämpar förbarn och ungdom.

 

Det här är SBBK modellen

”På sommarensyns SBBK ute på utomhusbanorna i Södertälje med landslagsproffs ochelitspelare tillsammans med barnen. Det finns musik, utbildade vuxna som lederaktiviteterna och mat att äta. Senare under skolåret på kvällarna kan alla barnoch ungdomar 12-18 år med ostadig socioekonomisk status eller som kanske varahar ett lätt intresse för idrott vara med och lira basket gratis i en hall medtjejer och killar i samma ålder. ”Träningen” är anpassa för både avancerade ochnybörjare. Om de vill kan de kliva in i ett lag som är förberett att ta emotdem i SBBK’s ordinarie verksamhet eller bara fortsätta komma och gå som devill. Sedan på ett visst antal speciellt utvalda kvällar är det Häng som i årsflyttas ut i Södertäljes stadsdelar närmare ungdomarna med fokus på glädje ochgemenskap. Då kan man kan prova blandannat parkour, fotboll, volleyboll, bandy,breakdance, basket och volleyboll. Om någon inte kan spela och/eller man harfallenhet för ledarskap det kommer de erbjudas chansen att bli utbildad tilltränare. Det är inget tvång att delta utan man får gärna bara vara med ochnjuta utav atmosfären och kamratskapen.”

 

SBBK Modellen är något som Scania och SBBK harsamarbetat med ganska länge och vi tycker att det är väldigt viktigt att dombryr sig om barn och ungdomar.

 

Leah:

Om jagskulle jobba på Scania i framtiden är det miljöfrågor jag skulle vilja sättamig in i för att jag anser att vår nästa generation ska ha det lika bra som vi hardet just nu om inte bättre.  Miljön ärnågot som jag tycker är väldigt viktigt då miljön blir sämre och sämre förvarje dag som går. Jag tycker även att fler ska läsa på och börja göra skillnadi samhället i både miljö och klimat. 

 

Emilia:

Om jagskulle jobba på Scania i framtiden så skulle jag vilja arbeta med hur man görmer miljövänliga lastbilar eftersom att jag tycker att miljön är viktig och attvi inte ska släppa ut lika mycket avgaser som idag.

 

Alva:

En ska somjag skulle vilja jobba med om jag jobba på Scania är med ekonomin.  Jag skulle vilja jobba med  det för att jag tycker att det är intressanthur man ska fördela pengar och vad  manska använda pengarna till. Jag skulle också vilja jobba med miljön eftersom attdet är en viktig och väldigt intressant. En kobination utav det vorefantastiskt!

Relaterade nyheter

Breddverksamheten