SBBK värvar amerikansk center

Torsdag 22 juli 2021

 • Foto: University of Alabama
  Foto: University of Alabama
 • Foto: University of Maryland
  Foto: University of Maryland
 • Foto: University of Alabama
  Foto: University of Alabama

SBBK har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong, det är den amerikanska centern Galin Smith som skrivit på för SBBK.

 

Den 206 centimeter långa centern Galin Smith kommer direkt från spel på collage i NCAA. Han har spelat tre säsonger för Alabama Crimson Tide följt av en säsong med Maryland Terrapins.

 

– En renodlad center, position fem, var något vi saknade under förra säsongen. Vi behöver storleken under korgen och returtagningen. Det var prio från mig när vi letade nya spelare. Jag fastnade snabbt för Galin, en kille som är väldigt hungrig och som verkligen ville komma till Södertälje för att han kände att det här var en bra start på hans europakarriär, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs och fortsätter: 

 

– Han är den typ av lagspelare som vi behöver. Han kommer inte till oss för att göra 20 poäng per match utan han ska göra det som är viktigt för laget, spela försvar, ta returer och avsluta nära korgen. Dock är det en ung kille som vi kommer behöva ha tålamod med, men som har stor utvecklingspotential. Att lära känna honom ska bli roligt.

 

Galin Smith

Längd: 206 cm

Position: Center

Ålder: 22 år (1998)

Nationalitet: USA

 Klara spelare inför kommande säsong:

Galin Smith 

Anton Gaddefors
Dino Pita 

Lazar Radosavljevic
Martin Pahlmblad

William Kermoury  


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Ny spelare signad!

  Skrivet 2022-08-08

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 202 cm långe centern Stephen Ugochukwu, som precis skrivit under ett 1-årsavtal med klubben.

  Läs mer
 • Ny pointguard klar!

  Skrivet 2022-07-23

  SBBK kan idag presentera den amerikanske 24-årige pointguarden Walter Kelser, som skrivit ett års avtal med SBBK:s herrlag.

  Läs mer
 • Theo Kermoury klar för SBBK

  Skrivet 2022-06-22

  Södertälje Basketbollklubb har kommit överens med Theo Kermoury, yngre bror till SBBK Herrs William Kermoury, om ett 4-årsavtal.

  Läs mer
SBBK Herrlaget