SBBK vann semi 1

Torsdag 6 maj 2021

SBBK ledde den här matchen från start till mål och följde sin game-plan nästan hela vägen. Det var Anton Gaddefors analys direkt efter matchen. Segersiffrorna skrevs 84-70. 
 
Det var SBBK som fick matchen dit de ville denna kväll.  
 
Bröderna Gaddefors, Anton och Viktor, hade båda dubbel dubbel och var väldigt nyttiga under egen korg, där de ofta blockerade ut motståndarna. Returerna skulle bli viktiga för SBBK och man tog faktiskt fler returer än Jämtland, 38-36. 
   
En annan faktor var att man långa stunder kunde hålla Cyril Langevine ur matchen, när Jämtland anföll. Langevine stannade på nio poäng. 
 
Anton Gaddefors poängbäst med 22 och dessutom 12 returer. Broder Viktor hade 17 poäng och 14 returer i sin come-back. Poängbäst i Jämtland var Tavrion Dawson med 16. 
 
- Jag är själklart glad för vinsten. skönt att spela i Täljehallen där vi tränar och känner oss hemma. Vi får matchen på våran sida från början och då kan vi kontrollera tempot i matchen. Vi följer game-plan och jag är nöjd med 40 minuter. Hela laget, alla grabbarna kämpar, så det är en lagseger, men det gäller att ta en match i taget. Det kommer att handla om returtagning och om intensitet och energi i defence i den här semifinalserien. Nu får vi ta hand om kropparna, kolla video äta och sova bra, så att vi är redo för nästa match på lördag, säger coach Ludwig Degernäs. 
 
Intervju efter matchen med SBBK:s coach Ludwig Degernäs och lagkapten Martin Pahlmblad. 
 
 
I korthet: 
 
 
SBBK fick en drömstart med 8-0, efter treor av Anton Gaddefors och Martin Pahlmblad. Aleksa Solevic bröt dominansen, men SBBK gick till 13-4 och då tog Adnan Chuck time-out. Det väckte uppenbarligen Anes Zekovic, för han satte snabbt tre stycken treor och tog in Jämtland i matchen. I slutet kom Dino Pita in och bjöd på en floater och en finfin passning till Viktor Gaddefors, som spikade 22-15, efter första. 
 
Dino fortsatte med fina aktioner i början av andra perioden, poäng och fina framspelningar. Men i samband med att han gjorde 31-24, fick han sin tredje foul. Det hade för övrigt Zack Lewis fått redan i början av q2. Inga poäng av Zekovic i andra, men här kom Tavrion Dawson igång och gjorde 12 poäng för sitt Jämtland. Lagfoul för båda lagen gav många straffkast i slutet och den detaljen skötte SBBK bättre. Martin Pahlmblad gjorde halvlekens sista poäng, efter en snygg aktion. SBBK sköt 55% mot 39 och hade 19-17 i returer. Anton och Dawson poängbäst med 12 var. 
 
Ställingen i paus: 44-34 för SBBK 
 
RT Guinn öppnade den andra halvleken och det skulle bli en bra period för veteranen, som gjorde nio poäng i q3. SBBK började missa sina avslut och det såg ut som om Jämtland hade höjt tempot. Cyril Langevine bidrog nu lite mer än tidigare. Med 2 minuter kvar tog Viktor Gaddefors sin 10:e retur och hade en dubbel dubbel. I slutet kröp Jämtland närmare, till 58-54, efter poäng av RT och Daniel Johansson. 
 
Anton Gaddefors sköt i en viktig trea i inledningen och Lazar Radosavljevic följde upp med två poäng. Därefter höll sig avståndet kring sju poäng och det var inte så dramatiskt förrän mot slutet. Då sprang Anes Zekovic ner Viktor Gaddefors, efter att ha fått Trevin Parks armbåde i ansiktet. Zekovic fick en osportslig foul, men det fick även Anton Gaddefors. Det blev Trevin Parks som stängde matchen med sin trea till 80-70, med 1,34 kvar. Han avslutade också med stil, genom att sätta två straffkast och servera Samuel Berkelund till slutresultatet 84-70.
SBBK sköt till sist 51% mot 38 för Jämtland. SBBK vann också returkampen - 38-36. 
 
 
 

 
Slutresultat SM-semifinal 1:
SBBK-Jämtland 84-70.  
 
 
Poäng SBBK:
Anton Gaddefors 22, Viktor Gaddefors 17, Trevin Parks 15, Martin Pahlmblad 10, Dino Pita 9, Lazar Radosavljevic 7 och Samuel Berkelund 4.  

Poäng Jämtland: 
Tavrion Dawson 16, RT Guinn 13, Anes Zekovic 11, Cyril Langevine 9, Pierre Hampton 9, Aleksa Solevic 5 och Daniel Johansson 4.
  
Text: Kenneth Range   

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget