SBBK vann klart i Huskvarna

Lördag 13 mars 2021

SBBK utkassade Wetterbygden Sparks och vann med 86-68, efter en fantastiskt bra första halvlek och efter dagens matcher är en sjätteplats inom räckhåll. 
 
Det blev förluster för både Eos och Uppsala och nu krävs det att Uppsala slår Dolphins för att SBBK inte ska komma sexa. 
 
Det var trepoängsskyttet som lade grunden till dagens klara seger och det var många som bidrog, men Matilda Claesson toppade med fem stycken.  
 
Fem stycken SBBK-spelare slutade också på 10 poäng eller mer och som vanligt var Cassandra Brown bäst med 21. Shawnté Goff var tillbaka i laget och gjorde 12 poäng. 
 
I det förra mötet som SBBk vann knappt var skottprocenten på treorna 23 och man hade 62,5 i procent på straffar. Denna eftermiddag var det 43% på treor och 81 på straffarna - snacka om skärpning.  
 
Försvaret gjorde sitt jobb så länge det var match och en så pass bra skytt som Maura Fitzpatrick hölls på fem poäng. De fem kom för övrigt i början av matchen. 
 
- Vi var verkligen redo, alla spelare kom och gjorde sitt jobb och som grupp genomförde vi första halvlek perfekt. Bollen rörde sig och det var många händer på bollen och defensivt kontrollerade vi returtagningen i första halvlek, säger en nöjd coach Joakim Lantto efter matchen.  
 
Oldtimern Selma Delibasic fick göra matchens sista poäng i det som möjligen var hennes sista match. Det kändes rätt tyckte även coach Lantto. Hon fyller ju 41 år om en månad. 
 
SBBK har nu 10 vinster och 11 förluster, medan Sparks har sex vinster och 15 förluster
 
i korthet:  
 
Den första quartern bjöd på ett finfint trepoängsskytte från SBBK. Sex stycken satt och det var bara Sofia Hägg som skjutit i två. Maura Fitzpatrick hade gjort fem poäng för Sparks, men SBBK hade 22-13 efter första och hade 10 returer mot fem. 
   
Cassandra Brown svarade tidigt för två stycken lay-up, innan hon sköt i sin första trea, efter drygt tre minuter. Här kom ett nytt poänggivande "move": vrid runt och skjut, det var Mikaela Gustafsson och Shawnté Goff som lyckades med det. Cassandra Brown sänkte ytterligare en trea och var den första halvlekens bästa scorer med 15. Strax före slut så snodde Goff bollen och kunde lägga i till 28-51. Då hade SBBK vunnit q2 med 29-15. Skyttet var 54% mot 37 för Sparks och returerna ledde SBBK med 19-15. SBBK hade sju turn-over, men Sparks hade 10. 10 var också antalet treor som SBBK sköt i, på 18 försök. 
 
Ställningen i halvtid: 51-28 för SBBK 
 
Sparks gjorde 5-0 direkt via Sandra Karsten och Betsy MacDonald och coach Lantto tog time-out efter 54 sekunder. Cassandra svarade med en lay-up och SBBK fortsatte att dominera. Som mest var ledningen uppe i 30 poäng, efter att Edessa Noyan tagit en offensiv retur och lagt i bollen och även skjutit i sitt bonuskast. Men i slutet av q3 kom det tre stycken treor från Sparkshänder. Emma Johansson, Evelyn Ovner och Betsy Macdonald. Sparks vann också perioden med 25-24, men SBBK ledde med klara 75-53. Matilda Claesson hade satt trea nummer tre och fyra. 
 
Matildas femte trea kom direkt i upptakten av q4, men efter det var SBBK inte lika laddat som tidigare och Sparks kunde komma lite närmare. Selma Delibasic fick avsluta med 2+1 och det var trevligt, för det här kan mycket väl ha varit hennes sista match. Sparks vann q4 med 15-11, men SBBK vann matchen med 86-68.    
SBBK:s skottprocent landade på 45, mot 38 för Sparks och SBBK hade dessutom 43 % på treor. Returerna vann Sparks med 40-37 till slut, men hade 19 turn-over mot 14 för SBBK. 
 
Slutresultat: 
Wetterbygden Sparks-SBBK 68-86
(13-22, 15-27, 25-24, 15-11)  

 
Poäng SBBK:
Cassandra Brown 21, Matilda Claesson 18, Shawnté Goff 12, Dara Taylor 12, Edessa Noyan 10, Sofia Hägg 6, Anna Dahl 4 och Mikaela Gustafsson 3.  

Poäng Sparks: 
Emma Johansson 13, Evelyn Ovner 12, Ashanti Coleman 12, Betsy MacDonald 7, Sandra Karsten 6, Maura Fitzpatrick 5, Selma Delibasic 3, Ebba Sjökvist 3, Tilda Sjökvist 3, Debbi Alem 2 och Tilda Lindström 2 
  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget