SBBK vann i Norrköping

Fredag 13 november 2020

SBBK besegrade Dolphins med 106-88, efter en magisk andra quarter där nästan allt lyckades. 
 
Men det var inte bara där som herrlaget imponerade denna kväll. 58% på treorna, oavgjord returkamp och ett bättre försvarsspel låg bakom triumfen. Dessutom bemästrade SBBK att spela anfall när Dolphins stod i zon. Anton Gaddefors poängbäst med 35, Viktor Gaddefors hade en dubbel dubbel med 12 poäng och 17 viktiga returer under egen korg och kapten Pahlmblad hade 18 poäng.  
 
- Jag tycker att vi gjorde en solid insats från start till mål. Vi har pratat om team energy och det fanns där idag, men saknades senast. För att vara så tidigt på säsongen lyckades vi kontrollera tempot bra. Jag gav Martin credit inför hela laget och hans start i matchen gav bra signaler till grabbarna, men alla måste prestera om vi ska kunna vinna, säger coach Ludwig Degernäs. 
 
Vinsten innebär att SBBK har tre vinster och en förlust, medan Dolphins nu har fyra vinster och två förluster. Fyra raka vinster har följts av två förluster.  
 
 
Det började med mycket skytte och bra skytte och lagen följdes åt nästan hela perioden. Sex raka i slutet gav Dolphins en fempoängsledning, men Trevin Parks avslutade med två och 23-21 för hemmlaget. SBBK hade redan nu skjutit i fyra stycken treor, men också haft fem turn-over. 
 
- Jag fick ta en time-out där, för det går inte att tappa bort bollar, vilka man än spelar mot, säger Degernäs.  
 
Den andra quartern fick en sagolik inledning för SBBK, som gjorde 12-0 och det började med en superlång trea från Martin Pahlmblads händer. Dolphins försökte försvara med zon, men det hindrade inte SBBK från att göra poäng. Inte bara med treor utan även inside. SBBK vann q2 med kusliga 38-12 och hade då 11/16 på treor, mot 5/17 för Dolphins. Anmärkningsvärt också att SBBK hade 20-16 i returer. Anton Gaddefors 19 poäng och Martin Pahlmblad 15 var vassaste poängproducenterna. 
 
- Nyckeln var tålamodet så att vi hittade rätt lägen, säger Degernäs. 
 
Ställningen i halvtid: 59-35 för SBBK 
 
Norrköping Kamau Stokes visade fantastiskt skytte under den andra halvleken och var i q3 nära att ta Dolphins tillbaka in i matchen, trots att man fått Tim Schüberg utfoulad. Efter två Stokes-straffar var underläget nere i 11. Då kom två poäng Pita, tre poäng Parks och två poäng Pita. Det avgjorde nog matchen. Dolphins vann i alla fall den tredje quartern med 29-20. 
 
- Stokes visade sin klass där. Och Tim, visst är han viktig för dem och han ligger på gränsen.. Nu fick han jobba mot Martin som var i rörelse hela tiden och det ingick i vår game-plan, säger Degernäs.  
 
Anton Gaddefors inledde fjärde med en trea och treorna fortsatte komma, från båda håll. Men segern var aldrig i fara för SBBK och unge William Kermoury fick äran att göra matchens två sista poäng. SBBK vann också q4 med 27-24. 
 
Skottprocenten var 53 för SBBK mot 44 för Dolphins, men då satte SBBK 17 stycken treor mot 11. Returerna 36 lika. Efter fem turn-over i den första quartern, så stannade SBBK på nio till slut.  
 
Slutresultat: 
 
Norrköping Dolphins-SBBK 88-106 
(23-21, 12-38, 29-20, 24-27)  
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 35, Martin Palmblad 18, Trevin Parks 17, Lazar Radosavljevic 16, Viktor Gaddefors 12, Dino Pita 4, Samuel Berkelund 2 och William Kermoury 2.  
 
Poäng Dolphins:
Kamau Stokes 33, Terry Larrier 15, Adam Ramstedt 12, Phillip Carr 11, Tim Schüberg 4, Hampus Åhlin 4, Hugo Bergström 4, David Jolinder 3 och Lucas Lindh 2.  
 
 
 
 
 
 
 

Relaterade nyheter

 • SBBK vann jämn match

  Skrivet 2021-10-12

  Matchen mellan SBBK och Nässjö Basket blev jämn och poängfattig till följd av lagens intensiva försvar. Ett tag såg Nässjö ut att gå segrande ur striden, men när slutsignalen ljöd ...

  Läs mer
 • Intressant hemmamöte mot Nässjö

  Skrivet 2021-10-11

  På tisdag spelar herrlaget på hemmaplan mot Nässjö

  Läs mer
 • Seger i säsongens första hemmamatch

  Skrivet 2021-10-03

  Efter en jämn första halva av matchen mot Umeå BSKT i hemmapremiären övertog SBBK kontrollen under den andra delen och vann till sist med 91-80. Poängbäst blev Alexander Lindqvist, 26, ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget